«Βραζουν» ακομη οι Ελληνες Αστυνομικοι για το θεμα της οπαδικης βιας

Σταυρούλα Τζατζανά, πρόεδρος ΕΑΥΡ: «Η αστυνομία πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού και όχι των ΠΑΕ, και δεν είμαστε αναλώσιμοι»

Θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ληφθούν πραγματικά μέτρα για την οπαδική βία και αποδεσμευτεί η αστυνομία από τη φύλαξη των αγώνων

Δεν ικανοποιούν ούτε στο ελάχιστο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το θέμα της οπαδικής βίας από την κυβέρνηση τους αστυνομικούς όλης της χώρας, που ζητούν την αποδέσμευση από την αστυνόμευση των αθλητικών διοργανώσεων, σύμφωνα με την κ. Σταυρούλα Τζατζανά, πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Η κ. Τζατζανά σημείωσε πως η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί, από την ίδρυσή της το 1984, 144 νεκρούς, εκατοντάδες βαριά τραυματισθέντες συναδέρφους τους και όμως καμία κυβέρνηση έως τώρα δεν έχουν αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του Αστυνομικού επαγγέλματος, ένα θέμα που αναδείχθηκε ξανά  από τον τραυματισμό του συναδέρφου τους στα επεισόδια στου Ρέντη την Πέμπτη.

Οι ευθύνες μετακυλίονται στην ΕΛΑΣ

Οργανωμένη δολοφονική επίθεση χαρακτήρισε το συμβάν η κ. Τζατζανά, τονίζοντας πως ήθελαν να «φάνε» αστυνομικό, και χτύπησαν τον συνάδερφο τους που ακόμα δίνει σκληρή μάχη στο νοσοκομείο, για αυτό και χιλιάδες συνάδερφοί τους σε όλη τη χώρα, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς τον συνάδερφό τους, αλλά και τα χρόνια αιτήματά τους, ώστε να αποτραπούν ανάλογα συμβάντα.

Ένα από αυτό είναι η απομάκρυνση των αστυνομικών από τις αθλητικές εγκαταστάσεις κατά την διεξαγωγή των αθλητικών αγώνων, που είχε επιτευχθεί, αλλά πρόσφατα οι αστυνομικοί εμπλέχτηκαν ξανά.

«Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται, στην ουσία καταντά τους αστυνομικούς υπαλλήλους των ΠΑΕ, που είναι ανώνυμες εταιρείες, ιδιαίτερα κερδοφόρες, που οφείλουν να διαφυλάττουν τις διοργανώσεις τους και η Αστυνομία να παρεμβαίνει όταν διασαλεύεται η δημόσια τάξη» σημείωσε η κ. Τζατζανά, και όχι να χρησιμοποιείται η δημόσια δύναμη που πληρώνεται από τον πολίτη, και να απαλλάσσονται οι ΠΑΕ από τα έκτροπα που γίνονται.

Ο χουλιγκανισμός, σημείωσε η κ. Τζατζανά, έχει και υποκινητές, και κάποιες ΠΑΕ με ανακοινώσεις τους, όπως είδαμε και πρόσφατα, δυναμιτίζουν τα φαινόμενα αυτά, και η κυβέρνηση μετακυλύει τις ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία.

Να αναγνωριστεί τώρα η επικινδυνότητα

Όσο για τα μέτρα που λήφθηκαν για το θέμα από την κυβέρνηση, η κ. Τζατζανά θεωρεί πως ξέχασε τα θύματα της οπαδικής βίας, σημειώνοντας πως πολλά από όσα ανακοινώθηκαν έχουν ανακοινωθεί και άλλες φορές, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν την άμεση διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, και απόσυρση της αστυνομίας από όλες τις εκδηλώσεις, μέχρι όλοι οι «ανευθυνουπεύθυνοι» ιδιοκτήτες και παράγοντες του αθλητισμού έχουν απέναντί τους την οργανωμένη πολιτεία, την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να τους αναγκάσει σε αυτό, αυτά που εξήγγειλε δεν είναι μέτρα, είναι χάδια, όπως τα χαρακτηρίζουν οι Έλληνες αστυνομικοί και η πλειοψηφία της κοινωνίας» σημείωσε.

Άλλωστε ο συνάδερφός τους τραυματίστηκε σε αγώνα βόλεϊ, και η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών θα έχει αποτέλεσμα να μετακυλήσουν τα επεισόδια στα άλλα αθλήματα.

«Η αστυνομία πρέπει να είναι στην υπηρεσία του λαού και όχι των ΠΑΕ, και δεν είμαστε αναλώσιμοι» ξεκαθάρισε η κ Τζατζανά άλλη μια φορά, σημειώνοντας πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, θα προχωρήσουν σε εντονότερες μορφές αντίδρασης. «Χρειάζεται να ληφθούν τα μέτρα που πρέπει, και κατά της βίας στα γήπεδα, και για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων και να αναγνωριστεί η επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος» τόνισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.