Μια εικονα, χιλιες λεξεις…

Η νεοσύστατη φωτογραφική λέσχη της ΦΕΞ δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελείται από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους με σκοπό τη μελέτη, ανάπτυξη και διάδοση της φωτογραφίας ως σύγχρονου εκφραστικού και εικαστικού μέσου. Επιπλέον, ασχολείται με την διάσωση και οργάνωση φωτογραφικών αρχείων, που έχουν σχέση με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Ξάνθης.

Η φωτογραφική λέσχη της ΦΕΞ στεγάζεται στον δικτυακό τόπο http://fexphotogroup.ning.com και στο λαογραφικό μουσείο Ξάνθης, χώρο στον οποίο οργανώνει το εργαστήριο φωτογραφίας για αρχάριους, σεμινάρια-διαλέξεις από διακεκριμένους φωτογράφους και εκθέσεις συνεισφέροντας έτσι στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία .
Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ – Βαγγέλης Νεραντζής και Γιώργος Βασιλειάδης, συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ΠτΘ μίλησε με τον Βαγγέλη Νερατζή για τις επικείμενες δράσεις της φωτογραφικής λέσχης.

Βαγγέλης Νερατζής: «Έχουμε 100 μέλη στη Φωτογραφική Λέσχη από όλη τη Θράκη, οι περισσότεροι είναι διαδικτυακά μέλη»

ΠτΘ: Πείτε μας λίγα λόγια για τη φωτογραφική λέσχη της ΦΕΞ…
Β.Ν.:
Η Φωτογραφική Λέσχη συστάθηκε το 2010, στην αρχή ήταν ένα εργαστήριο για αρχάριους χρήστες, αργότερα μέσω του διαδικτυακού μας τόπου, το http://fexphotogroup.ning.com, επεκτάθηκε και σε πιο προχωρημένους χρήστες, με σκοπό να αναρτήσουν τις φωτογραφίες τους, να κάνουν σχόλια, διορθώσεις και παρατηρήσεις.

ΠτΘ: Σήμερα η Λέσχη έχει μέλη μόνο από την Ξάνθη ή και από άλλες πόλεις της Θράκης;
Β.Ν.:
Η Λέσχη αυτή τη στιγμή έχει περίπου 100 μέλη από όλες τις πόλεις της Θράκης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως μέσω του διαδικτύου. Υπάρχουν όμως και 20 μέλη τα οποία παρακολουθούν τα εργαστήρια.

ΠτΘ: Ποιες είναι οι δράσεις του εργαστηρίου;
Β.Ν.:
Στο εργαστήριο ασχολούμαστε και με την ψηφιακή και με την αναλογική φωτογραφία. Επίσης οργανώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα ειδικά εργαστήρια (workshops), με συγκεκριμένα θέματα, όπως η φωτογραφία αντικειμένων ή η φωτογράφιση μόδας, αυτά γίνονται με την συμβολή γνωστών φωτογράφων, οι οποίοι διδάσκουν σε ολιγοήμερα σεμινάρια.

ΠτΘ: Ένα τέτοιο σεμινάριο έχετε προγραμματίσει για την Παρασκευή 6 Μαΐου…
Β.Ν.:
Ναι, ένα από τα βασικά μέλη του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο κ. Βασίλης Καρκατσέλης θα επισκεφτεί την Ξάνθη και θα κάνει ένα σεμινάριο με θέμα «Από την παραδοσιακή φωτογραφία στην εκτός ορίων».

ΠτΘ: Αυτή όμως δεν είναι η μόνη δράση για τον Μάιο, τι άλλο ετοιμάζετε;
Β.Ν.:
Στα πλαίσια του Εικαστικού περιπάτου στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης έχουμε οργανώσει μαζί με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσ/νίκης μια έκθεση φωτογραφίας η οποία θα γίνει σε τρεις χώρους μέσα στην πόλη της Ξάνθης, στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, στο καφέ Αλχημείο και στο Λαογραφικό Μουσείο, ο επισκέπτης δηλαδή θα έχει την δυνατότητα να δει την έκθεση καθως θα ανεβαίνει προς την Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

 

«Η κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα», Τρίτη 3 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη και η Φωτογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το γραφείο πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης οργανώνουν ένα σεμινάριο – εργαστήριο με καλεσμένο τον σκηνοθέτη Δημήτρη Σπύρου.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλ. 2541025421 – στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – ΦΕΞ

 

Σεμινάριο Φωτογραφίας με το Βασίλη Καρκατσέλη.

«Από την παραδοσιακή φωτογραφία στην εκτός ορίων», Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης

Η φωτογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φωτογραφικό κέντρο Θεσσαλονίκης οργανώνουν σεμινάριο φωτογραφίας.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλ. 2541025421 – στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης – ΦΕΞ

 

Εικαστικός περίπατος στην Παλιά πόλη της Ξάνθης

Φωτογραφία – Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Η φωτογραφία, όσο και αν μιλάει για το σήμερα, θα είναι πάντα ένα κομμάτι του χθες, και αντίστροφα, όσο και αν η φωτογραφία είναι του χθες, θα έχει πάντα να πει κάτι για το σήμερα, αν είναι πραγματική τέχνη.

Οργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης http://www.fkth.gr/ & Φωτογραφική Λέσχη Ξάνθης http://fexphotogroup.ning.com

Επιμέλεια: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσ/νικης

Στο Λαογραφικό Μουσείο, στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, και στο καφέ Αλχημείο. Διαρκεί έως τέλος Μαΐου.

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 12.00 στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.