Με τον Δημαρχο Ιασμου συναντηθηκε το Σωματειο ΑμεΑ ΠΕ Ροδοπης

Διάθεση για στενότερη συνεργασία από τις δύο πλευρές

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιάσμου είχε το πρωί της Δευτέρας αντιπροσωπεία του Σωματεία ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης. Κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Οκτάι Γιαλούτς, ήταν η δημιουργία δομών προσβασιμότητα στα κτίρια μέχρι το 2020, κατόπιν σχετικής οδηγίας της ΕΕ.
 
Αποτιμώντας τη συνάντηση σε γραπτό του μήνυμα ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τρύφωνας Καρούντζος σημείωσε αρχικά ότι «όπως περιμέναμε ο Δήμος δεν μπορεί να διαθέτει την προσβασιμότητα που απαιτείται για τα άτομα με αναπηρία».
 
Παράλληλα ο ίδιος εξήγησε ότι «επισημάναμε στον Δήμαρχοότι είναι αναγκαίο πλέον για λόγους ηθικούς και για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να υπάρχει προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία βάσει νόμων ευρωπαϊκών και εθνικών είναι ισότιμα και ισόνομα προς την πολιτεία, η οποία υποχρεούται για την εξυπηρέτηση και τη διευκόλυνση στον κοινωνικό ιστό των ατόμων αυτών».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, όπως παραδέχθηκε ο κ. Καρούντζος, «φάνηκε πολύ θετικός στα μηνύματα, εξέφρασε τη διάθεση του για μεγαλύτερη συνεργασία με το Σωματείο, καθώς επίσης και για τη δημιουργία κάποιας δομής στον Δήμο, τέτοιας ώστε να εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρία και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.