«Συνηγορος του Φοιτητη» στο ΔΠΘ οριστηκε η κ. Λευκη Κιοσσε

Όλα έτοιμα για τον νέο θεσμό του πανεπιστημίου

Έναν νέο θεσμό, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος αλλά και την ικανοποίηση των πρωταγωνιστών αυτού εγκαινιάζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
Ο λόγος για τον Συνήγορο του Φοιτητή, που όντας ένας νομικά κατοχυρωμένος θεσμός έχει ως αρμοδιότητα τη διαμεσολάβηση μεταξύ φοιτητών και καθηγητών ή φοιτητών και διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος, στη λογική της τήρησης της νομιμότητας στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αντιμετώπιση, εφόσον υπάρχουν, φαινομένων κακοδιοίκησης εντός του ΔΠΘ.
 
Συνήγορος του φοιτητή έχει οριστεί η κ. Λευκή Κιοσσέ, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., η οποία έχει ορίσει ως ωράριο κοινού κάθε Παρασκευή από τις 13:30 μέχρι τις 15:30. 

Ζωή Γαβριηλίδου «Ο θεσμός έρχεται για να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας» 

Για το νέο θεσμό μίλησε η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η οποία ανέλυσε την χρησιμότητα του Συνηγόρου του Φοιτητή. «Ο συνήγορος του φοιτητή σύμφωνα με τη νομοθεσία, διερευνά υποθέσεις αυτεπάγγελτα ύστερα από αναφορά φοιτητή και διαμεσολαβεί στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος για την επίλυση τους» είπε, εξηγώντας τον νέο θεσμό του Δ.Π.Θ συμπληρώνοντας πως  ζητά από Υπηρεσίες του Ιδρύματος κάθε πληροφορία ή αποδεικτικό στοιχείο για την υπόθεση που εξετάζει, μπορεί να κάνει αυτοψία και  αν διαπιστώσει πως σε κάποια περίπτωση δεν τηρείται η νομιμότητα ή υπάρχουν φαινόμενα κακοδιοίκησης, συντάσσει ένα πόρισμα που γνωστοποιεί στον καθηγητή που αφορά η αρμόδια διοικητική υπηρεσία ή τον φοιτητή που προχώρησε στην αναφορά.
 
Οι φοιτητές του Δ.Π.Θ. μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και να εισέρχονται στην ενότητα του Συνηγόρου του Φοιτητή, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη φόρμα, την οποία μπορούν να  κατεβάσουν και να στείλουν δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά. «Στόχος μας είναι να επέρχεται λύση σε κάθε πρόβλημα, που προκύπτει» επισήμανε η κ. Γαβριηλίδου και συμπλήρωσε πως υπάρχει το κατάλληλο πρόσωπο και η Δομή για να σημειωθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.