Η Κοινοτητα Νεων Κομοτηνης ξεκινησε για ακομη μια δημιουργικη χρονια

Τα φετινά τμήματα εμπλουτίζονται με ομάδα συζήτησης κοινωνικών θεμάτων

Η Κοινότητα Νέων Κομοτηνής ξεκίνησε για ακόμη μια δημιουργική χρονιά! Στην πρώτη συνάντησή που φιλοξενήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο γνωστό «στέκι» της, παλιά και νέα μέλη γνωρίστηκαν και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των τμημάτων.
 
Η «Κοινότητα» είναι ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές και νέους της πόλης κι η συμμετοχή τους σ΄ αυτή είναι ελεύθερη, χωρίς συνδρομή, χωρίς κομματικές θέσεις, ανεξάρτητη από παραταξιακά συμφέροντα. Βασική προϋπόθεση, η όρεξη για δημιουργία, για πολιτισμό, για συνεργασία.
 
Ως θαμώνας στο στέκι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να συναντηθεί με άγνωστα άτομα, να κάνει νέες παρέες, να επικοινωνήσει, να γνωρίσει άλλες απόψεις και ιδέες. Οι δράσεις ποικίλλουν. Από φωτογραφικές εκθέσεις των μελών, ανοιχτές κινηματογραφικές προβολές, συγγραφικούς διαγωνισμούς, παραστάσεις μέχρι θεατρικά παιχνίδια, πάρτι και συζητήσεις. Σταθερά ωστόσο αποτελεί το «Φεστιβάλ των Αλκυονίδων», μια ολιγοήμερη γιορτή πολιτισμού και συνεργασιών που ξεκινά από το στέκι και εξαπλώνεται σε όλη την πόλη.
 

Γενικότερα, η «Κοινότητα» βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το στέκι αυτοσυντηρείται στις περισσότερες ανάγκες του και η συμμετοχή είναι καθαρά εθελοντική. Η λειτουργία των τμημάτων προκύπτει από συλλογική δουλειά των μελών, αν και υπάρχει διοικητικό συμβούλιο καθώς και ομάδα συντονισμού.
 
Φέτος, μάλιστα, όπως εξήγησε η πρόεδρος, κ. Έφη Γεωργοπούλου μιλώντας στον «ΠτΘ» πέραν των καθιερωμένων τμημάτων, όπως ραδιοφωνικό, θεατρικό, κινηματογραφικό, λογοτεχνικό, αρθρογραφίας, μουσικό και φωτογραφικό ξεκινά τη λειτουργία της η νέα ομάδα συζήτησης κοινωνικών θεμάτων, με δράσεις και πολλά street actions να ακολουθούν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.