Το Κεντρο Διημερευσης Ημερησιας Φροντιδας του Συλλογου «Αγιοι Θεοδωροι» ειναι και επισημα πραγματικοτητα

Νατάσα Λιβεριάδου «Αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε είναι η αρχή»

Ένα όνειρο ετών, το κέντρο του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» πήρε σάρκα και οστά στην Κομοτηνή, με τα επίσημα εγκαίνια του κεντρικού  κτιρίου του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, όπως ονομάζεται, να πραγματοποιούνται το απόγευμα του Σαββάτου.
 

Εμφανώς συγκινημένη η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νατάσα Λιβεριάδου και τα μέλη του Συλλόγου υποδέχτηκαν όλους όσους θέλησαν να γιορτάσουν μαζί τους την υλοποίηση αυτού του ονείρου, που ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια και έγινε σιγά σιγά πραγματικότητα μέσα από την προσφορά μικρών και μεγάλων δωρητών, ώστε τα παιδιά του συλλόγου να έχουν ένα χώρο δικό τους.
 
Το χτίσιμο της Στέγης ξεκίνησε σε δύσκολους καιρούς, με την έλευση της κρίσης, όμως τουλάχιστον το κεντρικό κτίριο έχει ολοκληρωθεί και είναι σε λειτουργία, με τον Σύλλογο να συνεχίζει την προσπάθεια για την ολοκλήρωση όλης της δομής.
 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν όλα τα παιδιά του Συλλόγου, που συμμετείχαν στην γιορτή που ακολούθησε των εγκαινίων με δικά τους σκετς, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως οι τρείς βουλευτές της Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο ΑΔΦΚ Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωποι από το Δήμο και την Περιφέρεια, τοπικά στελέχη των κομμάτων αλλά και πολλοί φίλοι του Συλλόγου.
 
Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. 

Μια οδύσσεια 35 ετών 

«Αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε είναι η αρχή», σημείωσε η κ. Λιβεριάδου, μια στέγη για την οποία όλοι οι Ροδοπίτες θα είναι περήφανοι γιατί δημιουργήθηκε ένας χώρος για ανθρώπους που έχουν δικαίωμα στη ζωή, για ανθρώπους που θα έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση ακόμα και αν φύγουν οι γονείς τους από τη ζωή.
 

Ευχαρίστησε δε όλους όσους τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, όσους είναι κοντά ή μακριά, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους παιδαγωγούς που από την πρώτη μέρα βοήθησαν με τα παιδιά.
 
Το πιο σημαντικό που έκανε ο κόσμος της Ροδόπης, σημείωσε, είναι ότι κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον Σύλλογο, ώστε από το 1981 τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα υγιεινό χώρο, με την εκπαίδευσή τους, την κοινωνικοποίησή τους, και να μην μένουν εγκλωβισμένα στο σπίτι.
 

«Πάντα μου έλεγαν είναι λίγα αυτά που δίνουμε, εγώ τους έλεγα πως είναι πολλά» σημείωσε η κ. Λιβεριάδου, τονίζοντας πως κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανό το Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.
 
Και ενώ ξεκίνησαν σε δύσκολους καιρούς, συγκέντρωσαν αρκετά χρήματα. Όμως  ιδιαίτερα λόγω της εποχής της κρίσης, όταν αναγκάστηκαν να σταματήσουν την κατασκευή στη μέση, καταλυτική ήταν η συμβολή του κ. Νικόλαου Κάρρα, ο οποίος άφησε ένα σημαντικό ποσό, ώστε να ολοκληρώσουν το κεντρικό κτίριο της Στέγης. Για αυτό και ως ελάχιστο φόρο τιμής, το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να δώσει το όνομά του στην κεντρική αίθουσα του κτιρίου.
 

Βέβαια η προσπάθεια δεν σταματά, γιατί συνεχίζουν στο επόμενο βήμα, που είναι η δημιουργία επέκτασης στο κτίριο για αίθουσα που θα λειτουργεί για την καθημερινή διαβίωση των παιδιών, τα γραφεία των επιστημόνων που χρειάζεται ο Σύλλογος αλλά και τη δημιουργία του πρώτου από τους οικίσκους αυτόνομης διαβίωσης.
 

«Με τη θέληση που έχουμε και τη δύναμη που έχουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και σύντομα θα βρεθούμε ξανά εδώ για την ολοκλήρωση του ονείρου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.