Ενημερωτικη συναντηση περι του νεου κανονισμου για τα προσωπικα δεδομενα

Σήμερα στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Η «ΑΧΤΙΔΑ – Εκπαιδευτική Συμβουλευτική» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης και τον  Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων – GDPR: Η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 17.30 στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης επί της οδού Σ. Κομνηνού 13.
 
Ο Κανονισμός έχει ως σκοπό την εναρμόνιση του νομικού πλαισίου για την προστασία της ιδιωτικότητας των δεδομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάθε φυσικό ή νομικό (τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα) πρόσωπο- επιχειρήσεις, Δημόσιοι Οργανισμοί και ΟΤΑ- που τηρούν ή/και επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, οφείλουν, από τις 25 Μαΐου 2018, να προσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους σε ένα ανανεωμένο – και περισσότερο αυστηρό – νομικό πλαίσιο.
 
Η ενημερωτική συνάντηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των επιχειρήσεων για το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τις νέες ρυθμίσεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (2016/679/GDPR) και το χειρισμό του κανονισμού ως ένα εργαλείο που θα προσδώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.
 
Εισηγητής  της συνάντησης θα είναι ο κ. Διονύσιος Καλογεράς, PhD, ICT & Data Systems Analyst and Consultant, CDPO

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.