Ιταλικη σαλατα

Όπως έμαθα από κάποιους Ιταλούς φίλους μου, «Μακεδονία» στην Ιταλία ονομάζεται μία πολύχρωμη σαλάτα αποτελούμενη από διάφορα λαχανικά. Κατά σατανική σύμπτωση δεν υπάρχει τίποτε καταλληλότερο από μια τέτοια σαλάτα για να αποδώσει την πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας σε σχέση με το ζήτημα των Σκοπίων.
 
Ο κ. Καμμένος ετοιμάζεται να σπάσει τα ρεκόρ της Νάντια Κομανέτσι, διότι η καρέκλα και η εθνική γκαρνταρόμπα είναι απείρως γλυκύτερες οποιουδήποτε ιδανικού ή αξίας, και το πρωτεύον κυβερνητικό κόμμα παλεύει να καταπνίξει τις διεθνιστικές – “προοδευτικές” ανθελληνικές αγκυλώσεις του. Καθώς δεν αντιμετώπιζε ήδη αρκετά προβλήματα και έχοντας επιλύσει ό,τι και αν καταπιάστηκε με παταγώδη επιτυχία, η Κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα ακόμα ζήτημα, από αυτά που αποκαλούμε εθνικά αυτή τη φορά. Αλλά ας μην γελιόμαστε, είναι ορατό και στους αόμματους πως η όψιμη διακαής ενασχόληση με το Σκοπιανό δεν αφορά το παρόν, ούτε επιδιώκει να “διορθώσει” το παρελθόν. Αφορά καθαρά το μέλλον και συγκεκριμένα αυτό που διαφαίνεται μέσα από την γυάλινη σφαίρα της κάλπης. Έχοντας αποτύχει με κρότο με όποιο ζήτημα κι αν ασχολήθηκε και εξ αυτού αισθανόμενη την ανάσα των εκλογών όλο και θερμότερη στο σβέρκο της, η Κυβέρνηση, καταληφθείσα μονίμως από διπολική διαταραχή, επιχειρεί, για πολλοστή φορά απροετοίμαστη, δια του μοναδικού αξιόλογου (εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους) στους κόλπους της, του κ. Κοτζιά, να χτίσει την υστεροφημία της, να «τα πάει έστω και μια φορά καλά». Θεέ μου -με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατήντησα μοιρολάτρης- σώσε μας!
 
Ας πάμε, όμως, στην ουσία του ζητήματος. Στο θέμα «της ονομασίας» των Σκοπίων χάσαμε το άλογο και μας έμειναν τα χαλινά, στο ένα χέρι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στο άλλο στην Ε.Ε. Η ονομασία… όλοι ασχολούμαστε με το όνομα, το δέντρο δηλαδή την ώρα που μας κλέβουνε το δάσος. Αν αύριο, λοιπόν, η Π.Γ.Δ.Μ. ονομαστεί επισήμως Σκόπια, «Δακία» (Google σπίτι τους δεν έχουν;), Μοισία ή Αβγατηγανιστάν όλα θα είναι τέλεια; Με τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κάθε πλατεία, το όνομα του Φιλίππου σε κάθε δρόμο και το (παραμορφωμένο) αστέρι της Βεργίνας στη σημαία. Όλα super δηλαδή! Τους κατατροπώσαμε! Την ώρα που οι συγγενείς μαλώνουν για το όνομα του παιδιού, ο “νονός” έχει απαγάγει το παιδί και φεύγει. Κανείς -μα ουδείς!-  έθιξε στο ελάχιστο την ουσία του πράγματος. Έτσι με μία συμφωνία αύριο τα Σκόπια/ Μοισία/ Ιλλυρία ή δεν μπορώ να φανταστώ πώς αλλιώς, βαφτισμένα πια κανονικά κι όχι με αεροβάφτισμα, έχουν κάθε δικαίωμα στη συνέχιση της προπαγάνδας του άκρατου παραλογισμού πως είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου! Τη λύση -λύση, όχι μετάθεση στο μέλλον- θα δώσει μόνο μία συμφωνία, η οποία ρητά θα αναφέρει πως παρά το όποιο όνομά του ο μικροσκοπικός βόρειος γείτονας (που εξυπηρετεί τιτανομέγιστα συμφέροντα) εγκαταλείπει οποιαδήποτε ιστορική, φυλετική ή πολιτισμική διεκδίκηση κατά της Ελλάδος, αλλάζει ονόματα σε πλατείες και αεροδρόμια και στέλνει τα κιτς αγάλματα για παλιοσίδερα. Στην από εκεί κι έπειτα αναζήτηση εθνικής ταυτότητος εδώ είμαστε να τους βοηθήσουμε ειλικρινώς με όλες μας τις δυνάμεις.
 
Αιδώς Αργείοι! Σας κλέβουνε το είναι σας κι εσείς κουκουλώνεστε με πλαστικές σακούλες!
 

Παρασκευή 05/01/2018
 
* Ο Βαγγέλης Σιδερούδης είναι φοιτητής Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών  του Παντείου Πανεπιστημίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.