Επιδειξη τετραποδης ευελιξιας και ικανοτητας

Από τους σκύλους του 2ου αγώνα Agility στην Κομοτηνή

Με μεγάλη επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που προκαλούσαν τα πρόσκαιρα ξεσπάσματα βροχής, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 2ος Αγώνας Agility στην Κομοτηνή, με δεκάδες σκύλους και συνοδούς να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους.
 

Οι αγώνες, που αποτελούν και προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό κύπελλο, πραγματοποιήθηκαν από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Σκύλων Εργασίας Κομοτηνής (ΚΟΣΕΚ) σε συνεργασία με το εκπαιδευτήριο σκύλων Doggy Park Sports Center και την ομάδα του Agility Dog Sport Komotini.
 

Οι φετινές συμμετοχές άγγιξαν τα περσινά επίπεδα, με αθλητές του Agility τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία.
 

Να σημειωθεί πως το Agility απαιτεί προπόνηση και δέσιμο μεταξύ συνοδού και σκύλου, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για μια πίστα εμποδίων στην οποία ο συνοδός συνοδεύει τον σκύλο σε ένα αγώνα τόσο χρόνου όσο και ακρίβειας.
 

Ο συνοδός κατευθύνει το σκύλο μόνο με τη φωνή και την κίνησή του, κάτι που απαιτεί εξαιρετική ακρίβεια και προηγούμενη προπόνηση και των δύο, κάτι που επιδείχθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.