Ο διασημοτερος συγγραφεας – ποντικος, του κοσμου Τζερονιμο Στιλτον στην Κομοτηνη(+Gallery)

Αποδέχτηκε την πρόσκληση των βιβλιοχαρτοπωλείων «Βαφειάδης» για να παρουσιάσει την σειρά βιβλίων του «Πόντικινγκ»

Ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος συγγραφέας του κόσμου, και συνάδελφος δημοσιογράφος, κατέφθασε χθες στην Κομοτηνή, αποδεχόμενος την πρόσκληση των βιβλιοχαρτοπωλείων «Βαφειάδης», για να παρουσιάσει τη νέα σειρά βιβλίων του με τίτλο «Πόντικινγκ».

Ο Τζερόνιμο Στίλτον, βρέθηκε ενώπιον ενός ομολογουμένως απαιτητικού ακροατηρίου στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων και δια μέσου των σελίδων των νέων του βιβλίων ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους, στον μακρινό και παγωμένο Βορρά όπου και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους τρομερούς γίγαντες δράκους.

Έπαιξε πολλά ποντικοπαιχνίδια, χάρισε αντίτυπα του βιβλίου του και δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με την έως τώρα πορεία του, τόσο στη συγγραφή, τη δημοσιογραφία αλλά και τις απίθανες περιπέτειες στις οποίες μπλέκει συνεχώς και τις οποίες καταγράφει μετέπειτα στις σελίδες των βιβλίων του.
Δια του λόγου του αληθές … ο  Τζερόνιμο Στίλτον είναι ένας ποντικός που γεννήθηκε στην Ποντικούπολη της Ποντικονήσου, ένα παράξενο νησί που µοιάζει µε µισοφαγωµένο κοµµάτι τυρί και βρίσκεται στο Νότιο Τρωκτικό Ωκεανό. Σπούδασε Ποντικολογία και Φιλολογία των Τρωκτικών καθώς και Συγκριτική Αρχαιοποντικολογία.

∆ιευθύνει την Ηχώ των Τρωκτικών, την πιο επιτυχημένη εφημερίδα της Ποντικονήσου, ενώ θεωρείται ένας εκ των πιο επιτυχημένων συγγραφέων παγκοσμίως, καθώς τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχουν πουλήσει 100 εκατοµµύρια αντίτυπα.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ο Τζερόνιµο συλλέγει παλιές κρούστες παρµεζάνας του 17ου αιώνα, αλλά αυτό που αγαπά περισσότερο είναι να γράφει βιβλία στα οποία αφηγείται τις συναρπαστικές περιπέτειές του! Ο Τζερόνιμο αγαπάει ιδιαίτερα τη δουλειά του, τον ανιψιό του τον Βενιαμίν, τους φίλους του και το χρυσόψαρό του.
Χωρίς να το θέλει, μπλέκει συνεχώς στις πιο απίθανες περιπέτειες. Ενώ σιχαίνεται τα ταξίδια, βρίσκεται κάθε τόσο στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Φοβάται τα πάντα (ή έστω, σχεδόν τα πάντα) κι όμως χάρη στην καλή του θέληση καταφέρνει να ξεπερνάει τις φοβίες του.

Ο Τζερόνιμο δείχνει απεριόριστη κατανόηση και ανοχή στα λάθη και τις αδυναμίες των άλλων, πιστεύει ακράδαντα πως η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί της επιτυχίας, επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό σε κάθε είδους διαφορετικότητα και συνεχώς αυτοσαρκάζεται, ιδίως όταν κάνει γκάφες και λάθη. Αποτελεί χάρη στις πράξεις του θετικό πρότυπο, χωρίς όμως να είναι αναληθοφανής: είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της.
Ο Τζερόνιμο δεν είναι ήρωας, τα καταφέρνει όμως πάντα χάρη στη θετική του διάθεση, την αισιοδοξία, την εργατικότητα και το χιούμορ του, και κυρίως χάρη στη βοήθεια των φίλων του.

Για όσους δεν κατάλαβαν ο Τζερόνιμο Στίλτονο είναι  ο πιο επιτυχημένος και δραστήριος ποντικός του κόσμου. Τη σύλληψη και τη δημιουργία του χαρακτήρα και της σειράς βιβλίων του  είχε η Ιταλίδα Elisabetta Dami, ενώ  ο εκδοτικός οίκος που τον ανέλαβε ήταν οι Edizioni Piemme of Milan το 2000.

Ο Τζερόνιμο Στίλτον εμφανίζεται σε βιβλιοπαρουσιάσεις σε όλον τον κόσμο, για να μιλήσει για τα βιβλία του. Μέσα στις περιοχές αυτές, συμπεριλαμβάνεται πλέον και η Ελλάδα αλλά και η Κομοτηνή, όπου κατέφθασε, ενθουσίασε και πρόσθεσε αρκετούς ακόμα θαυμαστές στη λίστα του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.