Ιδεοληψια λοιπον…

Ιδεοληψία λοιπόν για το πρόεδρο της Ν.Δ. οι συλλογικές συμβάσεις. Αυτό ομολόγησε ο ίδιος. Πάντα συνεπής με το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Ο άνθρωπος, που μισεί τους εργαζόμενους, που απεχθάνεται τον λαό. Ο άνθρωπος, που οραματίζεται συνθήκες γαλέρας για τους ανθρώπους της εργασίας. Ο άνθρωπος, που είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 800 ευρώ τον μήνα. Αυτός δεν μπορεί. Οι άλλοι, οι εργαζόμενοι να ζουν με 300 ευρώ.
 
Για όσους δεν το κατάλαβαν αυτός είναι. Το έδειξε ως υπουργός, το βροντοφωνάζει σε όλους τους τόνους κάθε μέρα. Γιατί στ’ αλήθεια τι λέει τώρα στο Δ.Ν.Τ. και στους λοιπούς; Εγώ είμαι ο άνθρωπος σας. Αυτός που δεν θα αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα, δεν θα αφήσω τίποτε που να θυμίζει προστασία εργαζομένου. Ο άνθρωπος έχει απασφαλίσει πλέον και κυκλοφορεί ζητώντας αίμα. Όχι των φίλων του. Αλλά του λαού. Αυτό το «νέο» πρόσωπο είναι το πιο χυδαίο πολιτικά, είναι ό,τι πιο αποτρόπαιο. Ο άνθρωπος, που δεν απαντά ποτέ σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις του με «λαμπρά» στελέχη του παλιού που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες.
 
Και ειλικρινά θέλω να ρωτήσω τα μέλη της ΔΑΚΕ που βγήκαν λάβρα κατά του Δ.Ν.Τ. και του Σόιμπλε. Με τον πρόεδρο τους δεν έχουν πρόβλημα; Είναι ο άνθρωπος, που ξεπέρασε ακόμη και το Δ.Ν.Τ. Και τι λέει τώρα; Μην συμφωνήσετε με τον Τσίπρα, να πέσει για να έρθω εγώ και να κάνω πράγματα, που ούτε εσείς δεν θα τα σκεφτόσασταν. Για τον Μητσοτάκη δεν υπάρχει ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Γιατί η λέξη κοινωνία είναι μια άγνωστη λέξη. Η Θάτσερ θα ήταν περήφανη για το πνευματικό της παιδί. Γιατί όντως το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του δεν έχουν πατρίδα. Το έδειξε και με το ταξίδι του στην Βουλγαρία. Εκεί, που αποθέωσε αυτούς που την κοπάνησαν για να μην πληρώνουν φόρους. Τι δεν καταλαβαίνεις; Αυτός είναι, περήφανος για τον όλεθρο που ετοιμάζει αν, ο μη γένοιτο, γίνει πρωθυπουργός.
 
Και η τυφλή εν Ελλάδι σοσιαλδημοκρατία δεν βλέπει, δεν ακούει τίποτε από όλα αυτά. Ο βασικός της στόχος είναι να γίνει κάποια στιγμή η κολεγιά με τον ολετήρα. Γιατί αυτό έχουν στον μυαλό τους. Και κατηγορούν τον Τσίπρα ότι γαντζώνεται στην εξουσία. Που έχει μόλις 2 χρόνια πρωθυπουργός. Αλλά δεν είναι ο δικός τους πρωθυπουργός. Μόνο οι δικοί τους έχουν δικαίωμα να εξαντλούν άπειρες τετραετίες για να διαλύουν την χώρα. Και κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε αυτό το παραλήρημα εξουσιομανίας από τον Μητσοτάκη. Δοξάστε τους και αυτούς.
 
Ιδεοληψία λοιπόν οι συλλογικές συμβάσεις. Το αποκούμπι του εργαζόμενου. Τι λέει λοιπόν ο Μητσοτάκης; Ο κάθε εργαζόμενος να είναι μόνος και έρημος απέναντι στον εργοδότη. Να είναι η εύκολη λεία, να είναι το «τζάμπα» κρέας στη μηχανή της βαρβαρότητας.
 
Αυτός είναι ο Μητσοτάκης. λοιπόν. Ο άνθρωπος που ελπίζει ότι θα εξοντώσει την κοινωνία. Που ασφαλώς δεν βρήκε κουβέντα να πει για τα χρόνια του ολέθρου. Ο άνθρωπος που έκανε τον Άδωνι αντιπρόεδρο. Τι δεν καταλαβαίνεις;
 

*Ο Σταμάτης Σακελλίων είναι συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.