Υμνοι απο την ακολουθια των Ελευθεριων απο το Συλλογο Φιλων Βυζαντινης Μουσικης

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των Ελευθερίων

Ύμνους από την ακολουθία των Ελευθερίων συμπεριλάμβανε η Συμφωνία Βυζαντινής Μουσικής που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των Ελευθερίων.

Υπό την Διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη, η Χορωδία του Συλλόγου έψαλε με απαράμιλλη καλλιτεχνία, παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Να θυμίσουμε ότι ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1972 και από το 1973 άρχισε ή λειτουργία τού Τμήματος της Χορωδίας και τού Τμήματος τής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, ενώ από το 1974, εκτός από τρεις χρονιές λόγω ανωτέρας βίας, συμμετέχει ανελλιπώς στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων.

Οι δραστηριότητες τού Συλλόγου στην πεντηκονταετή πορεία του είναι πάμπολλες, είτε μόνιμες (Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Χορωδία, Λειτουργία Παρεκκλησίου Σχολής) είτε περιστασιακές, όπως διάφορες εμφανίσεις της Χορωδίας ή συμμετοχές σε Χορωδιακά Φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μουσικοφιλολογικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, επιστημονικά συνέδρια, έκδοση ψηφιακού δίσκου με την Χορωδία, εκπαιδευτικές, μορφωτικές ή προσκυνηματικές εκδρομές κ.ά.

Η Χορωδία του Συλλόγου είναι ουσιαστικά ένα εργαστήρι έρευνας και μελέτης της Βυζαντινής Μουσικής, παρά ένα τυπικό χορωδιακό σχήμα με όλα τα απαραίτητα γνωρίσματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.