«Υφαινοντας τραγουδια»: Ζωντανη διαδικτυακη εκδηλωση απο τον Πολιτιστικο Συλλογο Ανατολικορωμυλιωτων Κομοτηνης

Εστίαση στην παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά δύο περιοχών και μουσικό περίπατο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ’’, στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής, στις 16 Μαΐου 2021 και ώρα 17.30 μ.μ.

Η εκδήλωση εστιάζει στο ενδυματολογικό τμήμα της γυναικείας παραδοσιακής φορεσιάς Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την περιγραφή στολιδιών και εξαρτημάτων φορεσιών περιοχής Μεγάλο Μπογιαλίκι Αν. Ρωμυλίας – Β.Θράκης από την κα Παπαδοπούλου Μαρία και την ανάλυση του υφαντικού διάκοσμου των ποδιών περιοχής Καβακλί Αν. Ρωμυλίας – Β. Θράκης από τον κ. Παπαλιά Δημήτρη, χοροδιδάσκαλο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής. Οι εισηγήσεις βασίζονται στην προσωπική μελέτη και έρευνα των ομιλητών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης μουσικό περίπατο στις περιοχές της Αν.Ρωμυλίας – Β.Θράκης από το μουσικό σχήμα ΕΒΡΙΤΙΚΗ ΖΥΓΙΑ.

Όπως εξηγεί ο Σύλλογος σε σχετικό του μήνυμα «κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς καθώς και η δημιουργία ερεθισμάτων πολιτισμού, με κριτήριο πάντα την ποιότητα».

Info

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέσω της πλατφόρμας zoom. Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/88418524876 Meeting ID: 884 1852 4876.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.