Ξεπερασε τις προσδοκιες το πανηγυρι του Αγιου Γεωργιου στο Κιζαρι

Να δώσει νέα πνοή στον οικισμό θέλει το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Κιζαριωτών

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η προσέλευση στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κιζαριωτών στην αυλή του παλιού Δημοτικού Σχολείου τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Το πανηγύρι αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της νέας διοίκησης του Συλλόγου να δώσει ζωή στον οικισμό, σημείωσε η Πρόεδρος κ. Βούλα Ελευθεριάδου, υπογραμμίζοντας την όρεξη και διάθεση του διοικητικού συμβουλίου να κάνουν πολλά πράγματα.

Ο οικισμός έχει ελάχιστο πληθυσμό πλέον, ανέφερε, με τους κατοίκους να είναι επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας, όμως έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως η φυσική ομορφιά στην περιοχή, συνδυάζοντας το βουνό με την λίμνη που έχει δημιουργηθεί από το φράγμα του Ιασίου. Σκοπός τους λοιπόν είναι, έστω και τους καλοκαιρινούς μήνες να αυξήσουν την επισκεψιμότητα του Κιζαρίου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να ζωντανέψει ξανά το μέρος.

Έτσι ξεκίνησαν πραγματοποιώντας το πανηγύρι του πολιούχου του οικισμού Αγίου Γεωργίου, το οποίο δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια, με την προσέλευση να ξεπερνά τις προσδοκίες τους. «Υπάρχει διάθεση από όλους μας, και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε» τόνισε, για αυτό και σχεδιάζουν αρκετές δράσεις το επόμενο διάστημα.

Αυτές περιλαμβάνουν τον ετήσιο χορό τους στις 7 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του οικισμού, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσουν και εκδηλώσεις μνήμης συνυφασμένες με την παρουσία του ποντιακού Ελληνισμού σε όλη τη χώρα αλλά και στον οικισμό. Έτσι στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Βλάση Αγτζίδη με την ευκαιρία την έκδοση του βιβλίου του για την περίοδο μεταξύ των συνθηκών Σεβρών και Λωζάνης, ενώ ακολουθούν και άλλες δράσεις για να μείνει ζωντανή η Ποντιακή Μνήμη.

Το μουσικό σκέλος του πανηγυριού ανέλαβαν οι: Κώστας Σαββίδης (πλήκτρα) Μπάμπης Παγκοζίδης (κρουστά) Δημήτρης Τσιαβδαρίδης (τραγούδι-λύρα) Κώστας Καλλιανίδης (λύρα) Νίκος Παπαδόπουλος (κρουστά) Παντελής Δημόπουλος (τραγούδι). Κατά τη διάρκειά του πανηγυριού πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά υπέρ του ναού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.