Ξεπερασε καθε προσδοκια το 6ο Ανταμωμα Κοσμιωτων και Φιλων

Συναντήθηκαν ξανά και γέμισαν τον προαύλιο χώρο στο Εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Μεγάλη ήταν η προσέλευση, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών, στο 6ο Αντάμωμα Κοσμιωτών και Φίλων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κοσμίου με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΚΕΠΠΑΚ το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο στο Εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου.

Υπό τους ήχους του Μουσικού Σχήματος «Ορφέας Ροδόπης» με τους Κυριάκο Τσακιράκη (λαούτο), Θανάση Δούκα (κλαρίνο), Γιώργο Αθανασιάδη (κρουστά), Γιάννη Καλαουζίδη (πλήκτρα), Δημήτρη Κυριακάκη (τραγούδι γκάιντα), Αργυρούλα Κυριακάκη (τραγούδι-καβάλι), οι συμμετέχοντες χόρεψαν μέχρι αργά.

Ανάμεσά τους και σύλλογοι της Ροδόπης που προσκλήθηκαν στο αντάμωμα, μεταξύ των οποίων ο Σύλλογος του Μεγάλου Κρανοβουνίου, Αγίων Θεοδώρων, Νέας καλλίστης, Νέας Αδριανής, Προσκυνητών και οι Φιλοτέχνες Κομοτηνής.

Η συμμετοχή ήταν πολύ ενθαρρυντική, τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλλα Μοσχοπούλου. Εξήγησε δε πως το αντάμωμα αυτό, γίνεται μετά από 3 χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας, και ενώ τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε χώρα στο γήπεδο του οικισμού, φέτος πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Αγίου Αθανασίου, με την άδεια του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, μετά από παράκληση του ιερέα του Κοσμίου π. Εφημέριου, ώστε να γιορτάσουν καλά και τον Άγιό τους, όπως δεν κατάφεραν στις 2 Μαΐου.

Η κ. Μοσχοπούλου τόνισε πως οι Κοσμιώτες κρατούν την επαφή με το χωριό τους, μιας και στο αντάμωμα συμμετείχαν και άτομα εκτός Κοσμίου και Κομοτηνής, δράττοντας την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά, υπό την αιγίδα του Συλλόγου.

«Ο Σύλλογός μας έχει μια συνεχή πορεία σχεδόν 30 χρόνων, από το 1995, και μέσα από τη δράση του προσπαθούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας, των συμπολιτών μας, να υποστηρίξουμε ευάλωτες ομάδες, να προσφέρουμε ωφέλιμες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία» ανέφερε, και μέσα από τις δράσεις τους που απορρέουν αλληλεγγύη, ήθος και ανθρωπιά, προσπαθούν να πορεύονται με σεβασμό και καλοσύνη. «Άλλωστε η προσφορά στον συνάνθρωπό μας είναι πολιτισμός» κατέληξε.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής και του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, καθώς και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος κ. Χρυσούλα Μιχαηλίδου και τα μέλη Βασίλης Τσομπανογιοβάννης και Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.