Ξεκινησε και στην Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης η Καλοκαιρινη Εκστρατεια Αναγνωσης και Δημιουργικοτητας

Κοντά στα έργα των Άλκη Ζέη και Ζώρζ Σαρή ήρθαν οι μικροί συμμετέχοντες

Στην Άλκη Ζέη και τη Ζώρζ Σαρή είναι αφιερωμένη φέτος η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος 2023, με δράσεις σε όλη τη χώρα.

Φέτος το καλοκαίρι, οι μικροί φίλοι των βιβλιοθηκών γνωρίζουν τα βιβλία των μεγάλων, τα αναγνώσματά τους, την αξία της φιλίας και ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μέσα από λογοτεχνικά αφηγήματα και χαρακτήρες που επιδρούν σε γενιές αναγνωστών, μέσα από τα έργα των δύο αγαπημένων συγγραφέων. Από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, που μέχρι τις αρχές Αυγούστου, θα υλοποιεί δράσεις στην βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της στην Τσανάκλειο.

Οι δράσεις συνδέονται με έργα των δύο συγγραφέων και οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου, με τον τίτλο «Πες καλοκαίρι χωρίς να πεις καλοκαίρι! Φεύγουμε για διακοπές!»

Η δράση απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών, με τα παιδιά να μιλούν για τις καλοκαιρινές διακοπές και να ετοιμάζουν τις βαλίτσες των διακοπών για τους πιο μαγικούς προορισμούς, αναπτύσσοντας την κινητικότητα και διασκεδάζοντας παίζοντας.

Μια πρώτη προσέγγιση για τα παιδιά στις συγγραφείς

Στην εμψύχωση ήταν η κ. Νικολέτα Παρμάκη και η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Κομοτηνής κ. Αθανασία Καρανίκα, η οποία τόνισε πως το εποπτικό υλικό για τη δράση έχει δημιουργηθεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, και ξεκινούν με τις δράσεις για παιδιά 5-7 χρονών, με δράσεις και για μεγαλύτερα παιδιά τις επόμενες εβδομάδες.

Οι δράσεις «πατούν» επάνω στη βιβλιογραφία των δύο συγγραφέων στη Βιβλιοθήκη, ενώ παράλληλα θα κάνουν και πολλά εργαστήρια, με διάδραση, αλλά και για να αναπτύξουν την κινητικότητά τους.

Το ενδιαφέρον για τις δράσεις είναι σημαντικό, για όσα παιδιά θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, και περνούν ένα πολύ όμορφο πρωϊνό.

Ακόμα και για τα παιδιά 5-7 χρονών, παρόλο που η βιβλιογραφία της Άλκης Ζέη και της Ζώρζ Σαρή είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις δραστηριότητες να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το έργο τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.