Ξεκινησαν με αγιασμο, κεφι και αισιοδοξια τα τμηματα του Μορφωτικου Ομιλου Κομοτηνης

Και τμήμα συναναστροφής και εκπαίδευσης στην ελληνική παράδοση εφέτος - Στέφανος Κούκλαρης, πρόεδρος «Σκοπός του Ομίλου μας είναι να προσελκύσει τη νέα γενιά και να έρθει κοντά στην παράδοση»

Με αισιοδοξία και με διάθεση δημιουργίας ξεκίνησαν τη νέα χρονιά η διοίκηση και τα μέλη των τμημάτων του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησαν τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολιτών, που έχουν αγκαλιάσει της δράσεις του Ομίλου. Μετά από την τέλεση του αγιασμού, το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα μεγάλο γλέντι με αναφορά στην ελληνική παράδοση, που έχει καθιερωθεί να στήνεται την τελευταία τριετία στο στενό της οδού Αγίου Γεωργίου.
 
Ο Μορφωτικός Όμιλος θα λειτουργήσει για ακόμα μία χρονιά τμήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών, καθώς επίσης το τμήμα αγιογραφίας, ενώ η καινοτομία στη φετινή δράση του έχει να κάνει με τη λειτουργία τμήματος συναναστροφής και εκπαίδευσης, με αντικείμενο την ελληνική παράδοση. Τα μέλη του τμήματος αυτού θα ενημερώνονται και θα συζητούν για όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής παράδοσης, για τα ήθη, τα έθιμα, τα εδέσματα του τόπου μας κ.α.
 
Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΜΟΚ, κ. Στέφανος Κούκλαρης, κάλεσε το κοινό της πόλης μας να δώσει ενεργό «παρών» στις δράσεις και στο έργο του Ομίλου, ενώ δήλωσε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει από νέους ανθρώπους. «Θέλουμε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο της Κομοτηνής ότι ο Μορφωτικός Όμιλος ανήκει σε όλους», υπογράμμισε, «και τους θέλουμε δίπλα μας για να συνεχίσουμε το έργο μας». Ο ΜΟΚ έχει κάνει γνωστή την Κομοτηνή σε όλο το πανελλήνιο και στο εξωτερικό», υπενθύμισε, «μέσα από διάφορες δράσεις και φεστιβάλ, που συμμετείχε».
 
«Σκοπός του Ομίλου μας είναι να προσελκύσει τη νέα γενιά και να έρθει κοντά στην παράδοση», συνέχισε, «γιατί αν τα παιδιά μας ασχολούνται με την παράδοση, σημαίνει ότι αγαπάνε και την πατρίδα τους και αυτό για εμάς είναι πάρα πολύ σοβαρό. Και χαιρόμαστε πάρα πολύ σήμερα που βλέπουμε νέα παιδιά να αγκαλιάζουν τον Μορφωτικό Όμιλο, μαθαίνοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και κατ’ επέκταση την ιστορία του τόπου μας». 

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.