Βραδιες αστυνομικης μυθοπλασιας στην Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Δύο ημέρες αφιερωμένες στο αστυνομικό μυθιστόρημα

Δύο βραδιές αφιερωμένες στο αστυνομικό μυθιστόρημα και όχι μόνο, αναμένεται να απολαύσουν οι λάτρεις τους είδους, το διήμερο 12 και 13 Απριλίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής.

Η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), σε συνεργασία με την Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής και την Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για πρώτη φορά ένα διήμερο αφιερωμένο στην Αστυνομική μυθοπλασία, με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 19:00, η αρχή γίνεται με την «πηγή έμπνευσης στην αστυνομική λογοτεχνία» για την οποία θα μιλήσουν ο συγγραφέας και μαθηματικός κ.Ανδρέας Λύκος που θα επικεντρωθεί στο μαθηματικό νουάρ και η κ.Μαίρη Μαργαρίτη, συγγραφέας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια που θα αναλύσει το θέμα «μυστηριομανία» και αστυνομική λογοτεχνία.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, επίσης στις 19:00 ο πεζογράφος και μεταδιδακτορικός ερευνητής κ.Κώστας Καβανόζης θα μιλήσει για την λογοτεχνία των τεκμηρίων και της ερευνητικής δημοσιογραφίας, ενώ ο επίσης συγγραφέας και δημοσιογράφος κ.Γιάννης Ράγκος θα μιλήσει για το ντοκουμέντο ως μυθοπλασία, μέσα από ελληνικά μυθιστορήματα που βασίστηκαν σε ελληνικά εγκλήματα.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων θα έχει η συντονίστρια της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής κ.Ρένα Σαμαρά Μαϊνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.