Vinyl is Back

Τα Υπόγεια Ρεύματα επαναφέρουν την εποχή του βινυλίου

Τα Υπόγεια Ρεύματα σημαίνουν την έναρξη μιας νέας εποχής στον χώρο της δισκογραφίας, επιστρέφοντας στα αγαπημένα 45αρια.Το συγκρότημα θα κυκλοφορεί εφεξής κάθε νέο τραγούδι σε συλλεκτικό 7’’ και σε ψηφιακή μορφή επιδιώκοντας να διαφοροποιήσει την προσέγγιση της μουσικής και να δώσει τον χώρο στο κάθε τραγούδι να ακουστεί όπως του αξίζει.

Πρόκειται για μια δική τους ανεξάρτητη παραγωγή η οποία θα περιλαμβάνει 300 συλλεκτικά αντίτυπα ανά βινύλιο που θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στις συναυλίες τους. Η ηχοληψία και η μίξη έγιναν από τον Πέτρο Πετρόπουλο (Πολυφωνική Στούντιο) και το masteringαπό τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (SweetspotProductions). Το artwork επιμελήθηκε η Ήρα Σταματόπουλου. Το 7” είναι μια παραγωγή των Υπογείων Ρευμάτων και της Goodheart Productions.

Το συγκρότημα αναφέρει χαρακτηριστικά για αυτή του την κίνηση: «Αποφασίσαμε τα νέα κομμάτια να κυκλοφορούν κατευθείαν με τη δημιουργία τους, δύο-δύο! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να γίνουν πολλά για να κυκλοφορήσει ολόκληρο άλμπουμ. Μας ενδιαφέρει το κάθε κομμάτι να πάρει την προσοχή και την φροντίδα που του αξίζει, να κριθεί από το κοινό, χωρίς να χάνονται τα 7-8 κομμάτια ενός δίσκου στο βωμό των 1-2 «ραδιοφωνικών hit». Αυτό ήταν η λογική διάφορων πολυεθνικών δισκογραφικών και ραδιοφώνων των playlists, αποκλείοντας αξιολογότατους καλλιτέχνες και τραγούδια, οδηγώντας και με αυτόν τον τρόπο στην κατάρρευση της μουσικής βιομηχανίας.»

Το γεγονός έρχεται να ενθαρρύνει τους εραστές του ήχου και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επαναφοράς της κυκλοφορίας βινυλίου.Ας μην ξεχνάμε πως το βινύλιο είναι σε θέση να κερδίσει τη digital μουσική βιομηχανία. Άλλωστε το έχει αποδείξει επανειλημμένα με την πιο πρόσφατη έρευνα να αναφέρει πως την 48η εβδομάδα του 2016 οι καταναλωτές ξόδεψαν 2.4 εκατομμύρια λίρες σε βινύλια και 2.1 εκατομμύρια σε ψηφιακά άλμπουμ.

Το συγκρότημα που έχει βαθιά χαραγμένη την σφραγίδα του στη ροκ μουσική και στις καρδιές των ανθρώπων, το 2017 στα πλαίσια του 11ου Vinyl is Back πραγματοποίησε ηχογράφηση live συναυλίας η οποία είχε διάρκεια «ενός δίσκου».Το εγχείρημα τιτλοφορήθηκε ως «Vinyl is Back Live Sessions» και οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στο αποτέλεσμα είναι ελάχιστες ώστε να αποτυπώνεται η αλήθεια του live.

Vinyl is back λοιπόν.Εμείς είμαστε έτοιμοι να το καλώς ορίσουμε.Το πρώτο κομμάτι μόλις κυκλοφόρησε και φέρει τον τίτλο ‘‘Δεν είναι αρκετό’’ με μουσική και στίχους να υπογράφει το ίδιο το συγκρότημα. Αναμένουμε τα υπόλοιπα!

Πηγή: www.mixgrill.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.