Βημα επανεκκινησης για τον Αθηνιωνα η 26η εκθεση εικαστικων εργων των μελων του

Άρης Ασσαριωτάκης: «Εμείς καταφέραμε και διατηρήσαμε τη χόβολη αυτή, ώστε να αξιοποιήσουμε μετά τις σπίθες και να ανάψουμε τις φωτιές των εργαστηρίων»

Ακόμα ένα βήμα στην επιστροφή στην κανονικότητα, και την λειτουργία του όπως και πριν την πανδημία έκανε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ» πραγματοποιώντας την 26η εικαστικών έργων των μελών του στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιου.

Σε αυτής τα μέλη του Συλλόγου εξέθεσαν τα έργα τους, πολλά από αυτά επηρεασμένα από την περίοδο της πανδημίας, ενώ συμμετείχαν και δύο καλλιτέχνιδες από την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συνέδραμαν με τη καλλιτεχνική μουσική παρουσία τους οι φίλοι του Συλλόγου, μαέστρος Σάκης Βεργεμετζίδης στο πιάνο και η Δέσποινα Αργυριάδου στο τραγούδι.

Επανεκκίνηση για το Σύλλογο

Αυτή είναι η πρώτη έκθεση που πραγματοποιεί το χειμώνα ο Αθηνίων μετά την πάροδό τριών ετών, λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, η 26η συνολικά, με τα έργα, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Άρη Ασσαριωτάκη, να είναι ένα αποτέλεσμα της επιρροής της περιόδου της πανδημίας προς τα μέλη τους. «Βλέπουμε λοιπόν πως επέδρασε στο συνειδητό και στο ασυνείδητο των καλλιτεχνών του Συλλόγου η πανδημία, μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής ξύλου και μετάλλου, βιτρώ και κεραμικής» σημείωσε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ασσαριωτάκης επεσήμανε ακόμα πως οι περιορισμοί της πανδημίας έφεραν πολλά προσκόμματα στη λειτουργία του Συλλόγου πέρα από την διοργάνωση των εκθέσεων, μιας και η λειτουργικότητα των 22 εικαστικών εργαστηρίων βλήθηκε ανεπανόρθωτα. «Εμείς καταφέραμε και διατηρήσαμε τη χόβολη αυτή, ώστε να αξιοποιήσουμε μετά τις σπίθες και να ανάψουμε τις φωτιές των εργαστηρίων» τόνισε, και ενώ ακόμα δεν έχουν φτάσει στη λειτουργία της προ κορωνοϊού εποχής, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια, να ανασυγκροτηθούν και να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε εκείνο το επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.