«Βγαλε κοκκινη στη βια» μας προτρεπει ο Χρηστος Χατζοπουλος και το Μουσικο εργαστηρι «ΝΟΤΑ»

Τραγούδι ενάντια στην αθλητική βία δημιούργησε ο συμπολίτης μας δημιουργός

Ένα τραγούδι που θίγει το φαινόμενο της αθλητικής βίας δημιούργησε ο τραγουδοποιός Χρήστος Χατζόπουλος. Με αυτόν τον τρόπο ο συμπολίτης μας δημιουργός, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει για ένα θέμα που έχει απασχολήσει και συνεχίσει να απασχολεί την κοινή γνώμη, εξαιτίας των εγκληματικών συμπεριφορών που είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «η ιδέα για το τραγούδι  «Βγάλε κόκκινη στη βία» ήρθε μέσα από την επαφή μου με τα παιδιά που έρχονται στο μουσικό μου εργαστήρι. Πολύ συχνά στις μικρές μας ορχήστρες τύχαινε να φορούν μπλούζες των αγαπημένων τους ομάδων και να παίζουν μουσική. Η πολυχρωμία αυτή ταίριαζε απόλυτα με τις μουσικές μας. Τα παιδιά μιλούσαν για την ομάδα τους, χαίρονταν τη μουσική και γελούσαν ευτυχισμένα. Έτσι σκέφτηκα  να γράψω τους στίχους σε ένα τραγούδι για το ποδόσφαιρο, ένα εξαιρετικά αγαπητό σε όλο τον κόσμο  άθλημα που ένωνε παρά χώριζε τους μαθητές μου. Στον αθλητισμό όπως και στη μουσική η βία δεν πρέπει να έχει θέση. Αρωγοί στην προσπάθειά μου οι μαθητές μου που έγραψαν κι αυτοί στίχους  και τους τραγουδούν».

Ο κ. Χατζόπουλος σημείωσε επίσης πως η μουσική σύνθεση βασίζεται στο γνωστό παραδοσιακό τραγούδι «Μήλο μου κόκκινο» διασκευασμένο σε ρυθμό ρέγγε. Το βίντεο γυρίστηκε στο γήπεδο της ομάδας της πόλης μας και συμμετέχουν οι μαθητές του Μουσικού εργαστηρίου «ΝΟΤΑ».

Οι συντελεστές

Στίχοι – μουσική: Χρήστος Χατζόπουλος 

Σπύρος Φαλής: τραγούδι – στίχοι ραπ στα Ελληνικά – χορωδία 

Θεοδώρα  Παπαδοπούλου: τραγούδι – στίχοι ραπ στα Αγγλικά – χορωδία 

Χατιτζέ Μπαλτά: τραγούδι – στίχοι στα Τουρκικά – χορωδία 

Σοφία Χατζοπούλου: κανονάκι  – χορωδία 

Ελένη Γραβάνη: φλάουτο – χορωδία 

Γαρυφαλλιά Γραβάνη: χορωδία 

Χρήστος Χατζόπουλος: Ούτι, βιολί, νέι, γιουκαλίλι, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, ρεκ, μπεντίρ 

Συμμετέχουν: 

Νικόλας Αναστασόπουλος, Χρύσα Λαφτσή, Σαρπ Ναζήφ, Μπόρα Μουσταφά, Αριστείδης Αραμπατζίδης, Αριστοτέλης Δαμιανίδης, Σταμάτης Τόκας, Σιράτζ Ισμαήλ, Ελίφ Ισμαήλ, Νισά Σαλή, Μπενγκιούμ Ιμπράμ, Δημήτρης Γραβάνης, Σενά  Αλή, Ερτουρούλ Χατζή Μεμέτ, Δήμητρα Αναστασοπούλου, Άγγελος Φαλής, Μεχμέτ Γιαβούζ, Παναγιώτης Αραμπατζίδης.

Info

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το video clip του τραγουδιού εδώ:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.