Βασιλης Πασλιδης «Θα ‘ρθει ασπρη μερα και για μας…»

Γέννημα θρέμμα Ροδοπίτης, ο Βασίλης Πασλίδης, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική και την τραγουδοποιϊα στα 16 του. Τον απολαύσαμε σε μαγαζιά της Κομοτηνής, πριν αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη για σπουδές, όπου συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Το 2010 τον βρήκε επίσης στο Κλεινόν άστυ, όπου μαζί με τον αδερφό του Χρήστο, γράφουν και μελοποιούν τραγούδια. Μερικά από τα τραγούδια αυτά συνέθεσαν τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «2 χρόνια συγκατοίκηση» από τη δισκογραφική εταιρεία ‘’Protasis’’, που κυκλοφόρησε το 2013 και παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα στον «Σταυρό του Νότου» και στη Θεσσαλονίκη στη «Μαύρη Τρύπα». Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει έκτοτε στο μουσικό στερέωμα της Αθήνας, και όχι μόνο, είναι πολλά, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μάγισσα» που αποτελεί και το πρώτο τραγούδι του νέου δίσκου που ετοιμάζει επίσης με τον αδερφό του και θα έχει τίτλο «Τι είχαμε, τι χάσαμε».

Πώς αξιολογείτε καλλιτεχνικά τη χρονιά που έφυγε σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στον χώρο σας ευρύτερα;  
Β.Π.:
Το 2016 ήταν μία δημιουργική χρονιά για εμάς. Ξεκινήσαμε τις ηχογραφήσεις για τον δεύτερό μας δίσκο, γυρίσαμε το πρώτο μας video clip – το οποίο μάλιστα μόλις κυκλοφόρησε, κάναμε πολλές εμφανίσεις. Αν και ο καλλιτεχνικός χώρος περνάει κι αυτός την κρίση του, όπως κάθε χώρος πλέον στην Ελλάδα, και η κυκλοφορία δίσκων έχει γίνει αρκετά δύσκολη, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες που «δημιουργούν» και παρουσιάζουν όμορφες μουσικές και όμορφα τραγούδια. Αυτό νομίζω είναι και το σημαντικότερο.

Το 2016 είχαμε δυστυχώς τον θάνατο πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού στερεώματος. Ποια απώλεια σας άγγιξε περισσότερο;
Β.Π.:
 Ποιον να ξεχωρίσεις, όταν μιλάς για τόσο μεγάλες προσωπικότητες. Ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου ωστόσο μας αγγίζει πάντα περισσότερο. Επομένως, ανεξάρτητα με το αν ήταν κάποιος φαν του Παντελή Παντελίδη ή όχι, όλοι στενοχωρηθήκαμε με τον τρόπο που «έφυγε». Από εκεί και πέρα, ο εγχώριος καλλιτεχνικός χώρος βίωσε επίσης μία μεγάλη απώλεια με τον θάνατο του Θάνου Ανεστόπουλου που πάλεψε σκληρά με την επάρατη νόσο και δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Όπως έγραψε και ένας δημοσιογράφος τότε: «Ο Θάνος Ανεστόπουλος πέθανε από υπερβολική δόση ζωής… ». Νομίζω ισχύει!

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2017 και τι θα ευχόσασταν στους ακροατές σας;
Β.Π.:
Ο στόχος μας είναι να έχουμε υγεία! Όλα τα άλλα γίνονται με υπομονή και επιμονή και από αυτά έχουμε και οφείλουμε να έχουμε μπόλικα. Αυτό λοιπόν θα ευχηθούμε και στους ακροατές μας. Υγεία πάνω απ’ όλα, αγάπη και να μην το βάζουμε κάτω. «Θα ‘ρθει άσπρη μέρα και για μας…»!

Καλή χρονιά σε όλους!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.