Βαλκανικο Φεστιβαλ Δρωμενων ετοιμαζει ο Συλλογος Εβριτων ν.Ροδοπης

Τα «αποκαλυπτήρια» έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου στον ετήσιο χορό τους

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου στο Κέντρο «Ποσειδώνιο» ο Σύλλογος Εβριτών νομού Ροδόπης, παρουσία μελών και φίλων του, καθώς και εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου.
 
Μία γιορτή που ξεκίνησε από τα νεότερα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, που σήμαναν και την έναρξη της εκδήλωσης, με εβρίτικους χορούς, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους και υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας «Ακριτικός Ήχος».
 

Το κοινό καλωσόρισε εκ μέρους του Συλλόγου ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Χατζηπέμου, ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε και στην πρωτοπορία που έφερε μαζί του ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων και στους ετήσιους χορούς, ο πρώτος εκ των οποίων για τους Εβρίτες της Ροδόπης πραγματοποιήθηκε το 1995.
 
«Από τότε καθιερώσαμε να βρισκόμαστε όμορφα και ωραία μία φορά τον χρόνο όλοι μαζί, κι αυτό να αποτελεί το έναυσμα για μία νέα χρονιά» υπογράμμισε ο ίδιος, γνωστοποιώντας πως για τη φετινή χρονιά «έχουμε ήδη αρκετές ιδέες, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός βαλκανικού Φεστιβάλ δρωμένων, προς τον Σεπτέμβριο». Οι προσεχείς απόκριες βρίσκουν τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης, σε προετοιμασίες για το Komonparty που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία τους πριν από δύο χρόνια, ενώ όπως έκανε γνωστό στα άμεσα σχέδιά τους είναι μία γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας.
 

Τραγούδι και χορός, συνέθεσαν το υπόλοιπο της εκδήλωσης, στην οποία έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο λόγο, εξαίροντας τη συμβολή του συλλόγου στα κοινά και στην παράδοση, ενώ παρόντες ήταν και ο δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Γιώργος Πετρίδης και η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.