Τροπους να αυξησει την χρηματοδοτηση του αναζητα το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με Δήμο Κομοτηνής, Περιφέρειας ΑΜΘ και Υπουργείο Πολιτισμού

Την ελπίδα πως μέσω συνεργασιών θα μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό παραγωγών, αλλά και να ταξιδέψει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και εκτός της πόλης, εξέφρασε η Πρόεδρός του κ. Νατάσα Λιβεριάδου, με αφορμή την έγκριση από τη Δημοτική Επιτροπή Κομοτηνής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  του Δήμου Κομοτηνής και του ΔΗΠΕΘΕ.

Η ίδια η προγραμματική σύμβαση έχει μικρές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, με την χρηματοδότηση από το Υπουργείο να αυξάνεται κατά 10.000 ευρώ στα 80.000 ευρώ, ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει να συμμετέχει με 200.000 ευρώ, και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεσμεύεται να παρέχει το ποσό των 30.000 ευρώ, που προβλεπόταν και στην σύμβαση που είχε εγκριθεί το 2023, όμως δεν καταβλήθηκε την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την κ. Λιβεριάδου.

Η κ. Λιβεριάδου τόνισε πως στόχος τους είναι να βρουν επιπλέον χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουν να κάνουν επιπλέον παραγωγές, αλλά και να μπορέσουν να καλύψουν τα κόστη για τη μεταφορά παραγωγών σε γειτονικές πόλεις αν είναι δυνατόν.

Ένας από τους λόγους που αναζητούν επιπλέον πόρους, είναι να μπορέσουν να ανοίξουν περαιτέρω το ΔΗΠΕΘΕ, ακόμα και στους οικισμούς, το κόστος όμως είναι ακόμα απαγορευτικό.

Το πρόγραμμά τους προς το παρόν προχωρά κανονικά, με την παράσταση της κεντρικής σκηνής του Θεάτρου, και μετά το Πάσχα και τα Ελευθέρια θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις των εργαστηρίων.

Παράλληλα γίνονται ενέργειες τόσο για την ανανέωση του εσωτερικού του χειμερινού ΔΗΠΕΘΕ, όσο και για εργασίες συντήρησης του θερινού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.