Τρικουβερτο γλεντι στην Ξυλαγανη

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών, γιόρτασε ξανά η Ξυλαγανή συνεχίζοντας να τιμά τις παραδόσεις της

Αντάμωσαν ξανά, μετά από δύο χρόνια περιορισμών, οι Ξυλαγανιώτες τον Δεκαπενταύγουστο, στήνοντας ένα μεγάλο πανηγύρι στην Κεντρική πλατεία της Ξυλαγανής, υπό τους ήχους της γκάιντας  και τη συνοδεία του μουσικού σχήματος Θρακόμελο.

Η πλατεία γέμισε από Ξυλαγανιώτες που ενώθηκαν για να τιμήσουν τον οικισμό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, με την στήριξη του Συλλόγου Πατεράδων και του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής, για τα 100 χρόνια ζωής των κατοίκων στην περιοχή.

Τον χορό άνοιξαν το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Συλλόγου, για να συνεχίσουν οι χορευτές του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών και να ακολουθήσει το τμήμα ενηλίκων του Π.Ο.Ξ., πριν ξεκινήσει ένα γλέντι για όλους τους Ξυλαγανιώτες μέχρι αργά.

Η συνάντηση αυτή ήταν το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του ΠΟΞ, τόνισε η πρόεδρος του κ. Παπαδοπούλου, στην επέτειο των 100 ετών από την άφιξη και την εγκατάσταση των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη.

Η Ξυλαγανή, συμπλήρωσε η ίδια, δεν ξεχνά την πολιτιστική της κληρονομιά, τις παραδόσεις, τους χορούς και τα τραγούδια της, τις γλωσσικές ποικιλίες και τα φαγητά που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, που έχουν ριζώσει για τα καλά και ελπίζουν να αγκαλιάσουν και οι επόμενες γενιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.