Τριημερο γεματο Τεχνη στην Κομοτηνη

Χορός, ζωγραφική, ποίηση και άλλες μορφές έκφρασης ενώθηκαν σε μια συνεργασία Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», «Alma Libre» και ΦΟΚ

Ένα τριήμερο γεμάτο Τέχνη έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Απριλίου, ενώνοντας την καλλιτεχνική έκφραση με το χορό, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τέχνης στις 15 Απριλίου.

Για αυτό και Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ», ο «Alma Libre» και η ΦΟΚ ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Λέσχη Κομοτηναίων, πραγματοποιώντας μια σειρά από δρώμενα με στόχο να αναδείξουν μέσα από τη συνεργασία τον πραγματικό χαρακτήρα της Τέχνης.

Η ημερομηνία έχει αποφασιστεί από το 2012, προς τιμήν των γενεθλίων του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ο Ντα Βίντσι επιλέχθηκε ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης, της ελευθερίας της έκφρασης, της ανεκτικότητας, της αδελφοσύνης και της πολυπολιτισμικότητας, καθώς και της σημασίας της τέχνης σε άλλους τομείς.

Μια πολιτιστική σύμπραξη με συνέχεια

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου άνοιξαν στην Έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής που λειτουργούσε στο Υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων και τις τρεις μέρες, με την πρόεδρο του Συλλόγου Alma Libre κ. Πάρη Πεχλιβανίδου να σημειώνει πως είχαν την ιδέα να κάνουν σύμπραξη με τους δύο συλλόγους, σε μια εκδήλωση στην οποία μπορούσαν να συμμετέχουν όποιοι ήθελαν και συνδύαζε πολλές μορφές τέχνης.

Έτσι στο χώρο που εκτέθηκαν τα έργα τέχνης, βρέθηκαν φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, με μια φοιτήτρια να απαγγέλει τα ποιήματα που γράφει, όπως και τα μέλη του Συλλόγου, με ελληνική και ποίηση από την Αργεντινή, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, η κ. Έλενα Γρίβα, που έδωσε κάποια από τα έργα της για την έκθεση, μαζί με μέλη του Alma Libre, χόρεψαν Ταγκό. «Προσβλέπουμε σε μια πολιτιστική σύμπραξη και ανάταξη, με την προσδοκία πως θα συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον» κατέληξε.

Σημαντική η συνεργασία

Τη σημασία ότι τρεις συλλογικότητες, μαζί με άλλους φορείς, βρήκαν τον τρόπο να συνεργαστούν, κάτι δύσκολο να συμβεί στην πόλη μας, τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνίων κ. Άρης Ασσαριωτάκης.

Τα έργα επιλέχθηκαν για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη θεματική της όλης εκδήλωσης, με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και σε πηλό και βιτρώ, ενώ φιλοξενήθηκαν και έργα ζωγραφικής από το εργαστήριο ζωγραφικής του Θρακικού Ωδείου, δημιουργώντας μια περιπλοκότητα, που ήταν και το ζητούμενο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.