Τριημερο αφιερωμενο στο παιδικο βιβλιο στο Kosmopolis

Με πολλές δραστηριότητες 29-31 Μαρτίου

Ένα εορταστικό τριήμερο δράσεων αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο θα λάβει χώρα, στις 29, 30 και 31 Μαρτίου στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis Κομοτηνή!
 
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων και να πάρουν μέρος σε δράσεις που σκοπό έχουν να αναγνωρίσουν την αξία των βιβλίων, να τα αγαπήσουν και να μάθουν να τα προσέχουν.
 
Να διδαχτούν τους τρόπους και την χαρά της δημιουργίας ενός παραμυθιού. Να εκφραστούν, να προβάλλουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να εκτονωθούν, και να κοινωνικοποιηθούν μέσα από τη συμμετοχή τους στις ομαδικές δραστηριότητες.
 
Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η Ημέρα Βιβλίου να προωθήσει την έννοια του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού και την ιδέα της βιβλιοφιλίας στις παιδικές ηλικίες.
 
Το τριήμερο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει: 

  • Έκθεση Παιδικού Βιβλίου με την υποστήριξη και συμμετοχή του Δημοκρίτειου Βιβλιοχαρτοπωλείου

Παρασκευή 29 Μαρτίου: 17.00-21.00
Σάββατο 30 Μαρτίου: 11.00-20.00 
Κυριακή 31 Μαρτίου: 11.00-14.00
…και δράσεις πρωτότυπες, διασκεδαστικές και επιδραστικές, για όλους. Συγκεκριμένα:

  • Παρασκευή 29 Μαρτίου 18.00: «Μαγικό Ταξίδι στα παραμύθια του κόσμου», γνωρίζοντας τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια.

 Αφήγηση και παρουσίαση γνωστών παιδικών παραμυθιών «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα», «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι» «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης»

  • Σάββατο 30 Μαρτίου, 12.00: Βιβλιοπαρουσίαση του Παιδικού Βιβλίου «Οι Φρουτοφίλοι» από τη συγγραφέα Λεύκη Σαραντινού.

Οι Φρουτοφίλοι είναι η καλύτερη και η πιο τρελή παρέα! Είναι μία ομάδα από εικοσιτέσσερα φρούτα και λαχανικά που μένουν στη Φρουτοχώρα και μπλέκουν καθημερινά στις πιο απίθανες περιπέτειες! Ο Άνταμ το Αβοκάντο, ο Κάρολ το Πορτοκάλι, η Μπέσι το Σέλινο, η Λίζα η Ελιά και πολλοί άλλοι υπόσχονται να σας ταξιδέψουν σε έναν μαγικό φρουτόκοσμο όπου θα διασκεδάσετε με τα αστεία, αλλά και διδακτικά πολλές φορές, φρουτοκαμώματά τους μέσα από δώδεκα καλοκαιρινές, φθινοπωρινές, χειμωνιάτικες και ανοιξιάτικες ιστορίες, μία για κάθε μήνα του χρόνου!

  • Σάββατο 30 Μαρτίου, 13.00: Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες για παιδιά.

 Φτιάχνουμε πρωτότυπους σελιδοδείκτες.

  • Κυριακή 31 Μαρτίου, 11.00: Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαστήρι «Το δικό μας παραμύθι».

Με την καθοδήγηση παιδαγωγών τα παιδιά δημιουργούν την δική τους ιστορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.