Τρεις μερες Γιορτης για την Καρυδια

Με ένα τριήμερο εκδηλώσεων γιόρτασε την μεταμόρφωση του Σωτήρος η Καρυδιά, πιστή όπως πάντα στις παραδόσεις

Με ένα τριήμερο εκδηλώσεων, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου, παραμονή του εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γιόρτασε για ακόμα μια χρονιά η Καρυδιά, με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του οικισμού, Κομοτηναίων αλλά και κατοίκων από διάφορους οικισμούς της Ροδόπης.
 
Το τριήμερο διοργάνωσε όπως κάθε χρονιά ο Πολιτιστικός σύλλογος Καρυδιάς και φίλων, ξεκινώντας την Τετάρτη 3 Αυγούστου με καλλιτέχνες του οικισμού να εκθέτουν τις δημιουργίες τους στις εγκαταστάσεις του συλλόγου σε μια καλλιτεχνική και άκρως μελωδική βραδιά, ενώ συνεχίστηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου με μια Παραδοσιακή βραδιά.
 
Σε αυτή συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα της Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας “Φιλοτέχνες”, του Α.Π.Π.Σ. Κεραμωτής “Ο Νέστος”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Προσκυνητών και φυσικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς και φίλων, με την ορχήστρα του Βαγγέλη Δωρόπουλου να τους συνοδεύει μουσικά.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Αυγούστου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην ακολουθίαν του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς. Κατά το κήρυγμα του Θείου λόγου ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη θεολογία της Δεσποτικής εορτής δανειζόμενος χωρία των Πατέρων της Εκκλησίας, καλώντας τους πιστούς να βιώσουν το Μυστήριο της Μεταμορφώσεως.
 
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κομοτηνής και  τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, των Στρατιωτικών Αρχών, καθώς και εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων του Νομού και της πόλεως.
Το τριήμερο ολοκληρώθηκε με μια μουσική βραδιά στο χώρο του συλλόγου, σε ένα Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Θρακόμελο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.