Τρεις μερες γεματες χορο στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Στην 1η Χορευτική Συνάντηση ΑΜΘ «Χορεύοντας στους ήχους του Ορφέα»

Ένα τριήμερο γεμάτο χορό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Χορευτική Συνάντηση ΑΜΘ «Χορεύοντας στους ήχους του Ορφέα» με τίτλο: «Χτίζοντας…την παράσταση» που διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τη συμμετοχή των σχολών χορού της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στο εορταστικό αυτό τριήμερο, θα παρευρεθούν εξειδικευμένοι εισηγητές, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, οι οποίοι θα πραγματοποιούν εργαστήρια χορού σε όλες τις κατηγορίες, θα λάβει χώρα έκθεση φωτογραφιών χορού στο φουαγιέ του Μεγάρου, ενώ Σχολές Χορού που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από καλλιτεχνικές χορευτικές παραστάσεις.

Επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κοζάνης που θα αναδείξει την πορεία και το έργο του.

Αρχή μιας διοργάνωσης που θα γίνει θεσμός

Όπως ανέφερε η σύμβουλος του Περιφερειάρχη, υπεύθυνη για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής κ. Ζωή Κοσμίδου, όλο αυτό το τριήμερο θα απολαύσουμε χορό, θα παρακολουθήσουμε εργαστήρια από έγκριτους επιστήμονες και καλλιτέχνες, και γενικότερα να χαρούμε την τέχνη του χορού.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τέσσερις εκπαιδεύτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με εργαστήρια για όλα τα είδη χορού, και συμμετοχή 8 σχολών χορού από όλη την Περιφέρεια. Αυτές οι σχολές θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια αυτό το τριήμερο, αλλά και θα παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Η έναρξη θα έχει παραδοσιακό τόνο, στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, με ένα μεγάλο χορό στην αυλή του Μεγάρου, από μέλη παραδοσιακών συλλόγων της Ροδόπης, ενώ η χορευτική αυτή συνάντηση θα κλείσει το βράδυ της Κυριακής με μια milonga στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Η κ. Κοσμίδου ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην διοργάνωση αυτή, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός νέου θεσμού στην Περιφέρειά μας. Σκέφτονται δε στο μέλλον να ανοιχτούν και προς την γειτονική Βουλγαρία, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα της Χορευτικής Συνάντησης

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023
Κεντρική Σκηνή 16:00-17:30                       17:30-19:00     ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ:
ΝΑΤΑΣΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ «Σύγχρονος ακροβατικός χορός» ELICA VALKANOVA, Prof. Asen Diamandiev Academy of Music, Dance and Fine Arts «Το κλασσικό μπαλέτο»
Αύλειος Χώρος 19:30-20:00    Ένας μεγάλος κύκλος στην αυλή από τους Παραδοσιακούς Συλλόγους της Ροδόπης, με μουσική από τον Κυριακάκη Δημήτρη
Φουαγιέ ΕισόδουΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΧΟΡΟΥ Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί η έκθεση φωτογραφικού υλικού με χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ιστορική πορεία του χορού στην ΠΑΜΘ
Κεντρική Σκηνή 20:00-22:00      ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χαιρετισμοί Κεντρική ομιλία: Δημήτρης Γουλιμάρης Καθηγητής ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ: Καλλιτεχνικό Σχολείο ΚοζάνηςPirouette, Δράμας Pirouette, ΚαβάλαςFabrica Athens, Νατάσα Αραμπατζή και Ηλέκτρα ΜιχαλιάδηΕρασιτεχνική Σχολή Χορού Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης,  
Σάββατο 17 Ιουνίου 2023
Κεντρική Σκηνή 11:00-12:30 12:30-14:00ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΤΥΠΑ «Σύγχρονος χορός» ΦΙΛΙΠΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ «Παραλλαγές του χορευτικού ρεπερτορίου του Έβρου. Η περίπτωση του ΚΝΑ και του Ζωναράδικου»
Φουαγιέ ΕισόδουΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΧΟΡΟΥ
Κεντρική Σκηνή 20:00—22:00VIDEO ART DANCE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ: ΔΗΚΕΠΑΟ, Δημοτική Σχολή Χορού, Ορεστιάδας, Dance Passion, Αλεξανδρούπολης, Best Dance Καβάλας Let’s Dance, Κομοτηνής
Κυριακή 18 Ιουνίου 2023
Φουαγιέ Εισόδου 21:00-00:00Alma Libre, βραδιά tango MILONGA
Φουαγιέ ΕισόδουΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΧΟΡΟΥ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.