Τοιχογραφια για τον Παυλο Φυσσα δημιουργησαν μελη της ΚΝΕ

Νότες και επίκαιρα πολιτικά μηνύματα εξέπεμψε από την Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Ο προαύλιος χώρος της Παλιάς Νομικής υποδέχθηκε το Σάββατο το απόγευμα τις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ ήδη απ’ την Παρασκευή διαμόρφωσαν το χώρο που υποδέχθηκε το φεστιβάλ! Μάλιστα με αφορμή την επετείου απ’ τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα απ’ τους ναζί εγκληματίες χρυσαυγίτες, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ετοίμαζαν τοιχογραφία στο χώρο του φεστιβάλ με αντιφασιστικό σύνθημα!

Όσο αφορά τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, στη σκηνή ανέβηκε πρώτα ο γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ Νικόλας Καλομοίρης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό. Ακολούθησε το hip-hop  συγκρότημα Dejavou crew. Και στην συνέχεια η κεντρική πολιτική ομιλία του Φεστιβάλ που πραγματοποίησε η Βιβή Δάγκα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.     

Η συνέχεια ήταν αφιερωμένη στη μουσική. Πρώτα στη σκηνή ανέβηκε οι Αλέξανδρος Κεβόπουλος και οι Αφρόκρεμα και ακολούθησε η Ιουλία Καραπατάκη.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ υπήρχαν:

-Μαθητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των μαθητών και το σχολείο που έχουν ανάγκη. Εκεί, στις 7.30 μ.μ., έγινε πρωτότυπο παιχνίδι «Σημάδεψε σωστά και ρίξε!» και στις 8 μ.μ. συζήτηση (small talk) «Για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα!».     

-Φοιτητικό στέκι με έκθεση για τους αγώνες των φοιτητών και το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.     

-Παιδότοπος και γωνιά του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο». 

Τέλος στον χώρο του φεστιβάλ συγκεντρώθηκε υλική βοήθεια για τους πυρόπληκτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.