Το βιβλιο της Βαντας Παπαιωαννου-Βουτσα «Με πουδρα Tokalon» παρουσιαζεται στην Ξανθη

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο ΙΘΤΠ

Το Εργαστήριο Γλωσσολογίας +ΜόρΦωΣη του ΤΕΦ/ΔΠΘ, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το βιβλιοπωλείο Σπανίδης και οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην παρουσίαση  της συλλογής διηγημάτων της Βάντας Παπαϊωάννου-Βουτσά, «Με πούδρα Tokalon». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί, παρουσία της συγγραφέως, στην Αίθουσα Βιργινία Τσουδερού, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 19.00. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

—Ελένη Ανδρέου, φιλόλογος, συγγραφέας 

—Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητής. 

Θα συντονίσει η Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του ΤΕΦ/ΔΠΘ.

Αποσπάσματα από τη συλλογή θα αναγνώσει η Πολυξένη Καρακατσάνη, ηθοποιός, παιδαγωγός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τρύγησε η μνήμη τις ωριμότητές της και ζύμωσε ιστορίες βιωματικές  ή με το μαγικό ψεύδος της λογοτεχνίας. Ιστορίες που μοσχοβολάνε θάλασσα, μενεξέδες και ζουμπούλια ή πούδρα Tokalon, αφουγκράζονται κελαηδίσματα, καμπάνες, στριγκλίσματα μηχανής, χαϊδεύουν βιβλία, λουλούδια, σεντόνια, παρακολουθούν θεάματα στο Ηρώδειο, στο Καλλιμάρμαρο ή στο υπόγειο  του Θεάτρου Τέχνης, πλανώνται σε λίμνες, λιβάδια και αρχαιολογικούς χώρους, απλώνουν σε μιλιμετρέ  χαρτιά σχεδιαγράμματα ονείρων. Κρατώντας το απόσταγμα ζωής  σε πολύτιμα  επιμύθια, μας ταξιδεύουν  στον κόσμο και στη φύση, κινητοποιούν σκέψεις και συναισθήματα.

Βιογραφικό συγγραφέα 

Η Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά γεννήθηκε στο Λαύριο Αττικής από γονείς πρόσφυγες (από Πέραμο Μικράς Ασίας ο πατέρας, από Κερτς Κριμαίας η μητέρα). Φοίτησε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α. και ζει με την οικογένειά της  στον νομό Ροδόπης, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συντάξει και επιμεληθεί τουριστικό οδηγό και φυλλάδια  της Π.Α.Μ.Θ. και του Δήμου Μαρώνειας, έχει επιμεληθεί το βιβλίο Γεύσεις  και αναμνήσεις από τη Ροδόπη του Θανάση Πανδρευμένου, αρθρογραφεί  σε πολιτιστικά ηλεκτρονικά περιοδικά με άρθρα λαογραφικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά κ.ά. 

Το βιβλίο της «Με πούδρα Tokalon» είναι το τρίτο. Έχουν προηγηθεί τα: «…μύριζε γαζία» (αφηγήματα), εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ, 2014 και «Τα λουμινάκια» (νουβέλα), εκδόσεις ΑΩ, 2017.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.