Το βιβλιο «Θεραπευω τη σχεση μου με το φαγητο» της Χριστινας Σεραφειμ παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει» και οι Εκδόσεις Τσιτουρίδη προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους  στην παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Σεραφείμ «Θεραπεύω τη σχέση μου με το φαγητό».

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Ηλιάνα Σκουλή.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου  2023  και ώρα 18.30 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλοι οι άνθρωποι – πλούσιοι, φτωχοί, υγιείς, ασθενείς, αυτοί που αγαπάνε και αυτοί που μισούνε – έχουνε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης. Την ανάγκη της προσωπικής ανάπτυξης. Της εξέλιξης. Της ανανέωσης. Μερικοί ξεκινάνε μια καινούρια ζωή αγοράζοντας ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο· άλλοι αγοράζοντας ένα νέο ζευγάρι παπούτσια ή πηγαίνοντας στο κομμωτήριο αλλάζοντας κούρεμα. Εμείς, ξεκινάμε με το ΛΟΓΟ. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η σπουδαιότερη κίνηση που έχετε κάνει εδώ και καιρό για να λύσετε αυτό που θεωρείτε πρόβλημά σας: ΤΟ ΒΑΡΟΣ. Το λάθος που κάνατε ως τώρα είναι το ίδιο που κάνει και η μισή ανθρωπότητα στην προσπάθειά της να λύσει ένα πρόβλημα: λειτουργεί παρορμητικά και δίχως καμία στρατηγική. Συνήθως – όταν αναζητάμε την αλλαγή – ξεκινάμε από έξω προς τα μέσα. Μας ενδιαφέρει, δηλαδή, κυρίως να εξαλείψουμε το σύμπτωμα, να το κάνουμε να μην φαίνεται και όχι να εξερευνήσουμε το αίτιο. Η κίνηση που θα κάνουμε εδώ μαζί σε αυτό το βιβλίο αρχίζει από μέσα μας και πάει προς τα έξω. Η πραγματική αλλαγή ξεκινάει εκ των έσω.

Η συγγραφέας

Η Χριστίνα Σεραφείμ είναι αριστούχος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, όπου και σπούδασε Γερμανική Λογοτεχνία, Ψυχολογία και Παιδαγωγική. Καλεσμένη ως ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια της αρέσει να μιλάει για την τέχνη, το Ρομαντισμό και την παθολογική αγάπη. Είναι ερωτευμένη με τη Θεσσαλονίκη, όπου ζει με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Μυστικό της όπλο και πηγή έμπνευσης είναι το γραφείο της στο κέντρο της πόλης, όπου κάνει προσωπικές συνεδρίες για την απελευθέρωση από διάφορες καθημερινές εξαρτήσεις, όπως είναι το κάπνισμα, η διαταραχή επεισοδιακής πολυφαγίας και η συνεξάρτηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.