Το τριημερο 13-15 Αυγουστου το φετινο Ανταμωμα Ξυλαγανιωτων

Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε τρεις μέρες αφιερωμένες στην παράδοση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών

Για ακόμα μία χρονιά οι απανταχού Ξυλαγανιώτες, αλλά και φίλοι και επισκέπτες του χωριού, δίνουν ραντεβού με την παράδοση.
 
Το τριήμερο Αντάμωμα Ξυλαγανιωτών, που υλοποιείτε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών, ξεκινά αυτό το Σάββατο 13 Αυγούστου, για να κορυφωθεί ανήμερα του δεκαπεντεύγουστου.
 
Η αρχή γίνεται το προσεχές Σάββατο, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 20:30, με παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά, με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» και Γυναικών Ιμέρου, υπό τους ήχους της ορχήστρας «Ορφέας».
 
Ακολούθως την Κυριακή, 14 Αυγούστου το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαφειοχωρίου Κιλκίς θα δώσει το έναυσμα για την εκκίνηση του γλεντιού, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Νίκου Αλβανόπουλου, ενώ η χορωδία του Συλλόγου Πατεράδων θα τραγουδήσει με την συνοδεία του Θανάση Δούκα στη γκαίντα.

Το φετινό αντάμωμα κορυφώνεται ανήμερα του δεκαπενταύγουστου, με την απονομή τιμητικών επαίνων στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των μαθητών του Λυκείου Ξυλαγανής, για να ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, συνοδεία της ορχήστρας «Θρακόμελο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.