Το «Σκεψου το: Η ιστορια ενος ημερολογιου» του Χρηστου Τουβε παρουσιαστηκε στην Κομοτηνη

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στο δύσκολο θέμα της υιοθεσίας με ομιλήτριες τις Σταυρούλα Πεχλεβάνη και Όλγα Τσετινέ

Σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ηπειρωτών ν.Ροδόπης και του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής

Στην Κομοτηνή που βρίσκεται πάντα ανάμεσα στους σταθμούς της περιοδείας του, αλλά και στο καφέ μπαρ «Σβούρα» που παραμένει σταθερά τόπος συνάντησής του με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές του στην Ροδόπη, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Μαρτίου ο συγγραφέας Χρήστος Τούβε για την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος με τίτλο «Σκέψου: Η ιστορία ενός ημερολογίου».

Πρόκειται για το τρίτο συγγραφικό πόνημα του δημοφιλούς συγγραφέα μετά τα « Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» και «Το μονοπάτι της αλήθειας 33», σε μία συγγραφική πορεία που ξεκίνησε το 2014.

Το τρίτο και πιο «ώριμο» συγγραφικό του δημιούργημα ασχολείται με το ζήτημα της υιοθεσίας, μέσα από την λογοτεχνική ιστορία της Ζωής και της Φρύνης, της κολλητής της φίλης. Ένα ορφανοτροφείο στην Πόλη της Λύπης και ένα σπιτικό στην Πόλη της Χαράς αποτελούν τους τόπους στους οποίους η ιστορίας το ξετυλίγεται με πέντε πρωταγωνιστές, πέραν των δύο κοριτσιών, των θετών γονέων της Ζωής, τον κ.Μιχάλη και την κ.Χρυσούλα και του παιδοψυχολόγου κ.Νικόλα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ηπειρωτών ν.Ροδόπης και του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, εκπρόσωποι των οποίων καλωσόρισαν τον συγγραφέα αλλά και το κοινό. Εκ μέρους του πρώτου ο κ.Σπύρος Πήλιος, μέλος του Δ.Σ. ο οποίος αναφέρθηκε στην δύναμη των βιβλίων αλλά και των βιβλιοπαρουσιάσεων στην ψυχική ωφέλεια και γνώση των ανθρώπων, ενώ τον Σύλλογο «Θρακών» εκπροσώπησε η γενική γραμματέας του Συλλόγου κ. Χριστίνα Τσίτσιου.

Ο συγγραφέας με τους συντελεστές της παρουσίασης Σπύρο Πήλιο, Χριστίνα Τσίτσιου, Όλγα Τσετινέ και Σταυρούλα Πεχλεβάνη

Σταυρούλα Πεχλεβάνη: «Ένα βιβλίο για όσους θέλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι»

Τις σκέψεις της για το βιβλίο κατέθεσε πρώτα η επιχειρηματίας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής κ.Σταυρούλα Πεχλεβάνη κάνοντας λόγο για ένα βιβλίο που περνά μηνύματα για όσους θέλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και ύστερα καλύτερα γονείς. Ένας «απόλυτος οδηγός» όπως το χαρακτήρισε «για το πώς μπορεί κάποιος να δώσει ελπίδα στον εαυτό του ότι μπορεί να αγγίξει την ευτυχία στην ζωή του», ένα βιβλίο «εγχειρίδιο ζωής που αποδεικνύει ότι οι δυσκολίες ωριμάζουν τους χαρακτήρες ανοίγοντάς τους νέους δρόμους πιο χαρούμενους, πιο φωτεινούς και πιο ευτυχισμένους».

Όλγα Τσετινέ: «Πολύτιμη η βοήθεια ενός ειδικού για να βάλουμε τα κομμάτια της ζωής μας στην θέση του»

Για τον τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί μέσα από τις σχέσεις του να βρει έναν διαφορετικό δρόμο μίλησε μέσα από τους χαρακτήρες του κ.Νικόλα και της Φρύνης, η ψυχοθεραπεύτρια και υπνοθεραπεύτρια κ.Όλγα Τσετινέ.  Η ίδια εξήγησε τα αποτυπώματα της «ιδρυματοποίησης» στον ψυχισμό ενός παιδιού, για να εξηγήσει το πώς μπορεί αυτό να αναπτύξει μια διάφορες διαταραχές δίχως τον «σημαντικό άλλο». Τον ρόλο αυτό έπαιξε στο βιβλίο η Φρύνη η οποία «στάθηκε» για την ηρωίδα του βιβλίου ως μητέρα και ως αδερφή «διδάσκοντας» στην Ζωή την αγάπη, την κατανόηση και την αποδοχή που είχε ανάγκη. Ο συγγραφέας, όπως υπογράμμισε η ίδια, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «με τρόπο αναλυτικό μας βοηθά να αποδεχτούμε ότι σε κρίσιμες στιγμές της ζωής μας δεν αρκεί μόνο η θέληση. Η βοήθεια ενός ειδικού είναι πολύτιμη ώστε να μπορέσουμε να διερευνήσουμε, να κατανοήσουμε, να αποδεχτούμε και ίσως να τοποθετήσουμε τα κομμάτια της ζωής μας στην θέση που τους πρέπει».

Μετά το τέλος της τοποθέτησης της κ.Τσετινέ απόσπασμα του βιβλίου ανέγνωσε η κ. Φωτεινή Αγηνορίτου, ενώ ακολούθως ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Απόσπασμα του βιβλίου ανέγνωσε στο τέλος η Φωτεινή Αγηνορίτου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.