Το Pulsar Samothraki Art Festival επιστρεφει!

Έρχεται το μουσικό φεστιβάλ Σαμοθράκης από την Πέμπτη 4 μέχρι και την Κυριακή 7 Αυγούστου

Με χαρά και συγκίνηση, ανακοινώνουμε την επιστροφή του μουσικού φεστιβάλ της Σαμοθράκης μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Η φετινή διοργάνωση ανοίγει την Πέμπτη 4 Αυγούστου με την αγαπημένη εκπρόσωπο της εναλλακτικής ποπ, Nalyssa Green, τη φωνή και τις μελωδίες της, τον συναισθηματικό και ενδοσκοπικό της στίχο. Synthesizers, beats, theremin και μπουζούκι. Λυρισμός, ρομαντισμός και ρυθμικές εξάρσεις. Το live θα ανοίξει ο Logout με τα folk, lo-fi indie, synthpop βιωματικά και κινηματογραφικά τραγούδια του όπου η Σαμοθράκη έχει σημαντική θέση.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, “οι ιέρειες της πολυπολιτισμικότητας” όπως τις έχουν χαρακτηρίσει, έχοντας στο ενεργητικό τους μια δυνατή παρουσία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση μοναδικής αισθητικής που κοινωνεί την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της Βαλκανικής πολυφωνίας, τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης, τον σπαραγμό του πορτογαλέζικου fado και τη δωρικότητα των blues και του gospel της Αμερική και φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου, ο Παύλος Παυλίδης, ο “απόλυτος storyteller” της ελληνικής εναλλακτικής rock σκηνής μοιράζεται τη σκηνή του φεστιβάλ με τους Hotel Alaska για να μας απογειώσει με τις ηλεκτρισμένες ενορχηστρώσεις και έναν γνώριμο όσο και ανανεωμένο ήχο. Τραγούδια από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών μέχρι τώρα, επαναλαμβάνονται με πνεύμα πειραματισμού, αποκτώντας φρέσκια εικόνα και νέα δυναμική, δημιουργώντας μια μουσική συνέχεια μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος του Παυλίδη και των συντρόφων του στη σκηνή και στη φάση της δημιουργίας, φτάνοντας σε ένα μυστικιστικό έως εκρηκτικό, εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα που μας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το έργο του από την αρχή.

Τέλος, την Κυριακή 7 Αυγούστου, τιμώντας τον μαγικό τόπο, τη Σαμοθράκη όσο και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922 – 2022), ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης “Αρμονίας Γένεσις” παρουσιάζει μουσική, τραγούδια και χορούς από το γοητευτικό, πλούσιο και πολύμορφο, διαμορφωμένο από τον 19ο αιώνα ως τις μέρες μας, ρεπερτόριο, απόρροια της κομβικής θέσης του νησιού στους διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στο Αιγαίο, την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία.

Info

  • Επιμέλεια ήχου: Τίτος Καργιωτάκης
  • Πολιτιστικός Χώρος ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, 1ο χλμ Καμαριώτισσα – Χώρα, Σαμοθράκη
  • Έναρξη 21.30. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30.
  • Γενική είσοδος: 5 ευρώ
  • Προπώληση εισιτηρίων: TBA

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.