Το προγραμμα των σημερινων εκδηλωσεων Ελευθεριων

Πέντε εκδηλώσεις σήμερα υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων Ελευθερίων, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, την grO2be και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ, προγραμματίζουν ανοιχτό διάλογο με τίτλο «Για την Φύση-About Nature», μεταξύ περιβαλλοντικών οργανώσεων, άτυπων και εθελοντικών ομάδων της Κομοτηνής, αλλά και για όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες και δράση στο χώρο, σήμερα 9 Μαΐου στις 6 μ.μ., στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανδρόσου.

Σκοπός της συζήτησης είναι η συσπείρωση και η συνεργασία των φωνών που μιλούν για το περιβάλλον και παράλληλα η δημιουργία καναλιών διαλόγου μεταξύ Φοιτητών και Κομοτηναίων, Νέων και Παλαιότερων, Οργανώσεων και απλών Πολιτών.

Επίσης, στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των Θρακών καλλιτεχνών στο Ίδρυμα Παπανικολάου.

Παράλληλα, προγραμματίζεται ενημερωτική δράση από το ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός» Θράκης, στις 18:30, στην πλατεία Ειρήνης.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης «Ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωάννινων» συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα ελευθέρια της Κομοτηνής, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ηπειρώτες, και εκ Λαΐστης στη Ροδόπη» στην Τσανάκλειο Βιβλιοθήκη, στις 18.30. Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι η κ. Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Ηπειρώτες της Ροδόπης στο δημόσιο χώρο» και η κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Αδελφότητα Λαϊστινών 1926».

Αργότερα, στις 20:30 το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής διοργανώνει και παρουσιάζει συναυλία με τίτλο «Αφιέρωμα στη Σμύρνη», με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη στην πλατεία Ειρήνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.