Το προγραμμα των σημερινων εκδηλωσεων Ελευθεριων

Τρεις εκδηλώσεις σήμερα υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων Ελευθερίων, η καθιερωμένη υποδοχή της ιερής εικόνας της Θεομήτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος έχει προγραμματιστεί να τελεστεί την Παρασκευή στις 19:00, στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής. Της υποδοχής θα ακολουθήσει πάνδημη λιτάνευση της εικόνας στις κεντρικές οδούς μέχρι τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου θα τελεστεί εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Αργότερα στις 20:00, στην Πλατεία Ειρήνης θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή των ακόλουθων χορευτικών συγκροτημάτων:  της Χορευτικής Ομάδας του 2ου Λυκείου Κομοτηνής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του Συλλόγου «Δρω» Σαπών, του Συλλόγου Αρμενίων Κομοτηνής, της Λέσχης Λαογραφίας και  Πολιτισμού «Φιλοτέχνες» και του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών. Τα χορευτικά συγκροτήματα θα συνοδέψει μουσικά το συγκρότημα «Ορφέας».

Στο τέλος της ημέρας η επίσημη ομιλία για την επέτειο των Ελευθερίων θα δοθεί από τον Άγγελο Παληκίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Διδακτικής της Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας ΔΠΘ, με τίτλο: «Η Θράκη ως πεδίο ιστορικής έρευνας και εκπαίδευσης: σύγχρονες τάσεις, νέες προκλήσεις» θα λάβει μέρος στο Ίδρυμα Παπανικολάου στις 21:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.