Το προγραμμα των σημερινων εκδηλωσεων Ελευθεριων

Τρεις εκδηλώσεις σήμερα υπό την αιγίδα της ΔΚΕΠΠΑΚ

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων Ελευθερίων, η Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής διοργανώνει την ετήσια έκθεση φωτογραφίας της οποίας τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν  το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου στις 18:00 στην Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής.

Στις 19.00 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων για την 102η επέτειο της απελευθέρωσης της Κομοτηνής θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παπανικολάου Συμφωνία Βυζαντινής Μουσικής. Η Συμφωνία θα πραγματοποιηθεί από τη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανάσιου Σαλαμάνη, Άρχοντα Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως και του κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη, Άρχοντα Λαμπαδάριου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Στη συνέχεια, η Ζωή Τηγανούγια και ο Μιχάλης Σουρβίνος, δύο διακεκριμένοι σολίστες ενώνουν με μαεστρία τους ήχους των μουσικών τους οργάνων (ακορντεόν &  κιθάρα) σε ένα πρόγραμμα που βασίζεται στο Nuevo Tango της Αργεντινής (τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ανεπανάληπτου Astor Piazzolla), αλλά και  σε  αριστουργήματα μεγάλων συνθετών από Ευρώπη και Αμερική (Νίκος Σκαλκώτας, DmitriShostakovich, PetruGuelfucci, John Williams, IsaakAlbeniz, ArielRamirez, Mariano Mores, Carlos Gardel, RichardGalliano,) μέχρι τις δικές τους συνθέσεις θα βρίσκονται στη σκηνή του Πολιτιστικού Κύτταρου ΡΕΞ στις 8 μμ, με την συμμετοχή του Στέλιου Γενεράλη στα κρουστά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.