«Το παραμυθι της μουσικης»

Στο Σουφλί την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει στο Σουφλί την παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, «Το παραμύθι της μουσικής». Την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει η μουσική του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, την οποία ερμηνεύει επί σκηνής το καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς».
 
Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει μουσικά όργανα και μελωδίες της Μεσογείου, ενώ παράλληλα προσεγγίζει το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής της.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:
• Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30 και 12:00): Δύο παραστάσεις για σχολικές ομάδες Δημοτικού-Γυμνασίου στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
• Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00): Παράσταση για γενικό κοινό στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Σουφλίου. Στην εκδήλωση, που θα μιλήσει η κ. Αναστασία Γραμμένου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Έβρου, συμμετέχει ο Σύλλογος Φίλων ΑμεΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής».
 
Η ηρωίδα του παραμυθιού, η Θεοδώρα, είναι ένα τυφλό κορίτσι. Αυτή η διαφορετικότητα την κάνει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσω των άλλων αισθήσεων, κυρίως μέσω της ακοής. Η ιδιαίτερη σχέση που αποκτά με τους ήχους την οδηγεί σταδιακά να αγαπήσει βαθιά τη μουσική. Φτάνοντας σε ηλικία γάμου, επιθυμεί να παντρευτεί μόνο μουσικό. Εκείνον όμως που η μουσική του θα κατορθώσει να της χαρίσει το φως της. Στο κάλεσμα του πατέρα της ανταποκρίνονται μουσικοί από τα πέρατα του κόσμου. Αφού η Θεοδώρα τους ακούσει όλους, πρέπει μέσα σε τρεις μέρες να επιλέξει τον έναν και μοναδικό. 

Οι συντελεστές 

Εν Χορδαίς: Κυριάκος Πετράς (βιολί, πολίτικη λύρα, νέι), Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι, τραγούδι), Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι), Πέτρος Παπαγεωργίου (τουμπελέκι, μπεντίρ, ρεκ), Δανιήλ Μπάρμπας (κιθάρα)
Κείμενο, αφήγηση: Βασιλική Νευροκοπλή
Μουσική: Κυριάκος Καλαϊτζίδης
Επιμέλεια προβολών: Νίκος Τερψιάδης
Τεχνική υποστήριξη: Λεωνίδας Παλάσκας

Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Για τις σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση, ενώ για το γενικό κοινό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) με την κ. Ιφιγένεια Παπακωνσταντίνου (Μουσείο Μετάξης, τηλ. 25540 23700).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.