«Το παιδι και η αλεπου» στο Στεκι της Πολιτιστικης

Την Κυριακή 4 Μαρτίου

Την ταινία «Το παιδί και η αλεπού» σε σκηνοθεσία του Λικ Ζακέ θα προβάλλει αυτή την Κυριακή 4 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του 10ου Νηπιαγωγείου. Η προβολή θα λάβει χώρα στο Στέκι της Πολιτιστικής και ξεκινά στις 18.00.

Λίγα λόγια για την ταινία

Φανταστήκατε ποτέ πώς θα ήταν να κάνατε μια αλεπού την καλύτερή σας φίλη; Κάποιο φθινοπωρινό πρωινό, στη στροφή ενός δρόμου, ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που μένει σ’ ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος, βλέπει μια αλεπού. Το παιδί γοητεύεται τόσο πολύ, που φτάνει στο σημείο να ξεχάσει κάθε φόβο και τολμάει να την πλησιάσει. Για μια στιγμή, τα εμπόδια που χωρίζουν το παιδί από το ζώο σβήνονται. Κι έτσι γίνεται η αρχή της πιο εκπληκτικής και της πιο φανταστικής φιλίας. Χάρη στην αλεπού, το μικρό κορίτσι πρόκειται να ανακαλύψει μια μυστική και άγρια φύση…

Ο δημιουργός της ταινίας «Το ταξίδι του αυτοκράτορα» μάς προσκαλεί σ’ ένα νέο ταξίδι, που ανοίγει την κρυφή πόρτα της άγριας φύσης, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τους χαμένους δεσμούς ανάμεσα στον άνθρωπο και στα ζώα. Ύστερα από χίλιους φόβους και δισταγμούς, έρχεται μια στιγμή που μπορούμε να δούμε, ως διά μαγείας, ένα μικρό κορίτσι μέσα από τα μάτια μιας αλεπούς και τον κόσμο της αλεπούς μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού. Ένα βλέμμα αμοιβαίας αγάπης που γίνεται αφορμή για μια ουτοπική φιλία, σε μια ονειρική παραβολή, καθρέφτη της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση και τα ζώα.

Info
Είσοδος-συνδρομή στο ταμείο του συλλόγου 2 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.