Το μυθιστορημα του Θεοδωρου Ορδουμποζανη «Οικαδε…» παρουσιαζεται στην Αλεξανδρουπολη

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Τα βιβλιοπωλεία Δημητριάδη και η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού μυθιστορήματος του Θεόδωρου Ορδουμποζάνη «Οίκαδε…»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος

  • Ο Γιάννης Λασκαράκης, εκδότης-συγγραφέας
  • Ο Δημήτρης Κελεμίδης, Πρόεδρος ΕΠΟΦΕ
  • Ο Θεοφάνης Μαλκίδης, Διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου

Την εκδήλωση συντονίζει η καθηγήτρια αγγλικών-φιλόλογος Μαρίνα Κωστοπούλου

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο Νικόλας και η Αφέντρα, μεγαλοκτηνοτρόφοι και νοικοκυραίοι, σε μια κωμόπολη στον Βόρειο Έβρο, έχουν μυηθεί από τους πρώτους στην οργάνωση για την απελευθέρωση της Θράκης. Όταν διέρρευσαν πληροφορίες για τη δράση τους, εκδιώχνονται από τους Κομιτατζήδες και παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς και της μεγάλης περιπέτεια. Κυνηγημένοι φθάνουν στο Δεδέαγατς, και από εκεί συνεχίζουν την προσφυγική τους περιπέτεια με τελικό προορισμό τα σύνορα της Ελεύθερης πατρίδας. Από εκεί παρακολουθούν όλα τα γεγονότα και τις ανακατατάξεις στον εθνικό και τον ευρύτερο βαλκανικό χώρο, μέχρι την απελευθέρωση της Θράκης από τους Βουλγάρους και την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα. Μαζί με τον γιο τους, τον Κωνσταντή, ζουν όλες τις εξελίξεις του μεσοπολέμου, συμμετέχουν στον Αλβανικό πόλεμο, υφίστανται την Γερμανική και Βουλγαρική κατοχή της και με την απελευθέρωση ξεκινούν νέες περιπέτειες. Νέο προσφυγικό ταξίδι τους επιφυλάσσουν τα γεγονότα, σε μια ελεύθερη πόλη της Θράκης, όπου βιώνουν τον εμφύλιο πόλεμο, την ανασυγκρότηση της περιοχής, και την επτάχρονη δικτατορία μέχρι τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Δυο άντρες και τρεις γυναίκες οι πρωταγωνιστές, και μέσα από τη ζωή τους όλη η νεότερη ιστορία της Θράκης. Διώξεις, προσφυγιές, πόλεμοι, έρωτες, γάμοι, θαύματα, θάνατοι και ότι άλλο μπορεί να επιφυλάσσει η ζωή, εκτός από την επιστροφή στη χαμένη πατρίδα, σε μια προσφυγική οικογένεια, κεντημένα όλα τους με συναρπαστικό τρόπο πάνω στον καμβά της σύγχρονης ιστορικής διαδρομής της Θράκης.

Ο συγγραφέας

Ο Θεόδωρος Ορδουμποζάνης γεννήθηκε στην Σταυρούπολη Ξάνθης και από μικρός διαμένει μόνιμα  στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Νομικά, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες. Συνταξιούχος Δικαστικός Υπάλληλος. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ του Γενικού Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Από το 1980 δημοσιογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά και αργότερα υπήρξε ο πρώτος Διευθυντής για 2 χρόνια της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ο πολίτης της Θράκης». Και για πολλά χρόνια γράφει στο περιοδικό «Ο ΦΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ» το Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών της Αθήνας. Το 2016 τιμήθηκε από την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θράκης για την συγγραφική του προσφορά στον τόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.