«Το Μουσειο των Φανταστικων Μουσικων Οντων» στον Αρχαιολογικο Χωρο Αβδηρων

Στο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» συμμετέχει η ΕΦΑ Ξάνθης

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην πανελλήνια δράση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και καλεί το κοινό να βρεθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων για να παρακολουθήσει μία παράσταση σύγχρονου πολιτισμού. Ο λόγος για την παράσταση «Το Μουσείο των Φανταστικών Μουσικών Όντων» που θα  ανέβει στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων τη Δευτέρα 2 Αυγούστου και την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 21.00.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Αν χρειαζόταν να αναφέρουμε πράγματα για τα οποία ο άνθρωπος θα μπορούσε να καμαρώνει που τα έχει και τα απολαμβάνει, ένα από αυτά θα ήταν σίγουρα η φαντασία του· η ικανότητά του –ή μάλλον ανάγκη του– να πλάθει με τη σκέψη οτιδήποτε, όπως το φαντάζεται ή αισθάνεται. Από το παιδί που επινοεί ολόκληρους κόσμους μέσα στους οποίους παίζει, μέχρι τον γέροντα που αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν την ζούσε όλη ξανά από την αρχή.

Μία από τις σπουδαιότερες μορφές της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, ο Αργεντινός Χόρχε Λουίς Μπόρχες συγκινημένος από τη διαχρονική τάση του ανθρώπου να δημιουργεί αλλόμορφα και παράξενα φανταστικά πλάσματα, γράφει το «Βιβλίο των Φανταστικών Όντων». Πώς όμως θα ήταν αυτά τα όντα αν αντί να περιγράφονται με λέξεις, παρουσιάζονταν μέσω ήχων και μουσικών εικόνων;

Το σύνολο σύγχρονης μουσικής ΤΕΤΤΤΙΞ (με τρία ταυ!) σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Φοίβο Συμεωνίδη, παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου «Το Μουσείο των Φανταστικών Μουσικών Όντων», εμπνευσμένη από το βιβλίο του Μπόρχες, όπου η κωμωδία, η σάτιρα και το τσίρκο συνδυάζονται με τραγικές ιστορίες, παράξενα πρόσωπα και εκστατικά φαινόμενα. Στο φανταστικό αυτό μουσείο θα παρελάσουν αλλόκοτα όντα, θα ενωθούν άνθρωποι με ζώα, ζώα με άλλα ζώα, γιγαντιαία τέρατα θα ερωτευτούν παράφορα πλανεύτρες θεότητες, ενώ οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να βρουν διέξοδο από περιπέτειες στις οποίες τους βάζουν τα ίδια τα δημιουργήματά τους.

Οι ΤΕΤΤΤΙΞ, με πολύ χιούμορ και κέφι, παρουσιάζουν ένα καθαυτό λαϊκό μουσικό θέαμα, δείχνοντας πως η σύγχρονη μουσική είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και περιμένει να την ανακαλύψουμε.

Οι συντελεστές της παράστασης

Μουσική: Σταμάτης Πασόπουλος, Μιχάλης Παρασκάκης, ΤΕΤΤΤΙΞ

Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης

Κείμενο: Μιχάλης Παρασκάκης, ΦοίβοςΣυμεωνίδης [εμπνευσμένο από κείμενα του Χ. Λ. Μπόρχες]

Σκηνικά  / κοστούμια: Ελένη Παπαναστασίου

Φωτισμοί: Ελένη Χούμου

Ήχος: Μπράιαν Κουν

Παίζουν: ΤΕΤΤΤΙΞ, Φοίβος Συμεωνίδης

ΤΕΤΤΤΙΞ: Άνα Κίφου, Ρέα Πικίου, Γκουίντο ντε Φλάβιις, Μίσλαβ Ρέζιτς, Κατερίνα Κωνσταντούρου, Χάρης Παζαρούλας

Παραγωγή: ΜΟΖ Productions

Info

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 100.

Η προκράτηση θέσεων είναι υποχρεωτική και για την εξασφάλισή τους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθύνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://digitalculture.gov.gr

Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α., και τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή στο χώρο της εκδήλωσης.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.