Το Μουσειο Μεταξης Σουφλιου υποδεχεται την Κρατικη Ορχηστρα Αθηνων

Και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) συνεχίζουν τη συνεργασία τους, στο πλαίσιο της δράσης «Μουσικοί Περίπατοι στα Μουσεία». Δεύτερος σταθμός το Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί, το οποίο για τρεις ημέρες (19-21 Ιουνίου) θα φιλοξενήσει το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με σκοπό να πραγματοποιηθούν σεμινάρια για μουσικούς φορείς της περιοχής, αλλά και να δοθεί συναυλία για το κοινό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. 

Το πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων στο Μουσείο Μετάξης έχει ως εξής:

• Κυριακή 19 Ιουνίου (ώρα 18:00-21:00) και Δευτέρα 20 Ιουνίου (ώρα 17:00-21:00): Σεμινάρια για μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Σουφλίου (αρχιμουσικός Νικόλαος Κατσούλης) και της Φιλαρμονικής του Δήμου Διδυμοτείχου-Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Περιβάλλοντος «Ευγενίδειο» (αρχιμουσικοί Νικόλαος και Βασίλειος Τζέλλας).
• Τρίτη 21 Ιουνίου (ώρα 21:00): Συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου-όμποε, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο), με αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και με αγαπημένες σύγχρονες μελωδίες. Με το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών θα συμπράξει ο εξαιρετικός τρομπετίστας της Ορχήστρας, Παναγιώτης Μπαλαμός. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι Φιλαρμονικές των Δήμων Σουφλίου και Διδυμοτείχου.
 
Info
Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και η είσοδος του κοινού στη συναυλία, είναι δωρεάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.