«Το μεγαλο μας τσιρκο» του Ιακωβου Καμπανελλη

Από τη θεατρική ομάδα του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης» το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη

Η Θε­α­τρι­κή Ο­μά­δα του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Η Συνάντηση», πα­ρου­σι­ά­ζει στο ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (παραπλεύρως του αγίου Νικολάου) το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο». Θα δοθούν δύο πα­ρα­στά­σεις: το Σάβ­βα­το 9 και την Κυ­ρι­α­κή 10 Απριλίου 2016. Η ώ­ρα έ­ναρ­ξης των πα­ρα­στά­σε­ων εί­ναι 8.15΄ μ.μ. και η τι­μή ει­σιτη­ρί­ου 7 ευρώ, για φοιτητές 5 ευρώ και για μαθητές και ΑΜΕΑ δωρεάν. Προπώληση 5 ευρώ στο φουαγέ του Θεάτρου από Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρες 18.00 – 20.00.
 
Η Θε­α­τρι­κή Ο­μά­δα της Ιεράς Μητροπόλεως στεγάζεται στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Α­λε­ξαν­δρου­πό­λε­ως και λειτουργεί στα πλαίσια του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης». Συ­στά­θη­κε το 2003 στα πλαί­σι­α της ε­νο­ρι­α­κής πνευ­μα­τι­κής δι­α­κο­νί­ας των νέ­ων και της προαγωγής του πολιτισμού. Τη δι­δα­σκα­λί­α και την καλ­λι­τε­χνι­κή ευ­θύ­νη της ο­μά­δος έ­χει ο κα­τα­ξι­ω­μέ­νος σκη­νο­θέ­της κ. Νι­κό­λα­ος Ζερ­βό­που­λος, ο ο­ποί­ος ε­δώ και πολ­λά χρό­νι­α προ­σφέ­ρει στο κοι­νό της Α­λε­ξαν­δρου­πό­λε­ως και ευ­ρύ­τε­ρα α­ξι­ό­λο­γες και υ­ψη­λού ε­πι­πέ­δου θεατρικές πα­ρα­στά­σεις. 
 
Τα χρόνια της λειτουργίας της έχει παρουσιάσει τα έργα «Μα­τω­μέ­νος γά­μος» και «Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα» του Λόρκα, «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» του Φρίντριχ Ντύρρενματ, «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια» του Αλεχάντρο Κασόνα και « Όνειρο νύχτας του μεσοκαλόκαιρου» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ στην Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, την Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη,  καθώς και μικρότερες παραγωγές στα πλαίσια αφιερωμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Από το 2011 ιδρύθηκε και λειτουργεί η Νέα Σκηνή, την οποία πλαισιώνουν νέοι και νέες, μαθητές Λυκείου και φοιτητές.
 
 Από την μέχρι στιγμής πορεία της η ομάδα α­πέ­σπα­σε ά­ρι­στες και εν­θου­σι­ώ­δεις κρη­τι­κές γι­α το πο­λύ υ­ψη­λό ε­πί­πε­δο προ­ε­τοι­μα­σί­ας, την ε­παγ­γελ­μα­τι­κή σχε­δόν α­πό­δο­ση των η­θο­ποι­ών και την ποι­ό­τη­τα της μου­σι­κής την ο­ποί­α συνθέτει και επιμελείται ο κα­θη­γη­τής μου­σι­κής κ. Ευ­άγ­γε­λος Μάμ­μος. Τα σκη­νι­κά και τα κο­στού­μι­α των πα­ρα­στά­σεων ε­πι­με­λείται η κ. Ελένη Κανακίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.