Το μαυρο αλογο του Τζειμς Ναπιερ Ρομπερτσον

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στη Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Πιστή στο καθιερωμένο της πρόγραμμα η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τη διαδρομή της στις αξιόλογες κινηματογραφικές παραγωγές. Σειρά έχει αυτή τη Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιανουαρίου η ταινία «Το μαύρο άλογο» σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον. Η ταινία θα προβληθεί όπως πάντα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης της προβολής στις 21.30. 

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Τζένεσις Ποντίνι πάσχει από διπολική διαταραχή σύμφωνα με την «ιατρική» διάγνωση. Είναι όμως και ιδιοφυΐα στο σκάκι, όσο και χαρισματικός δάσκαλος. Η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι η πιο ευγενής και η πιο απόλυτη μορφή γενναιότητας και γενναιοδωρίας. Με την καθοδήγησή και την εποπτεία του, τα παρατημένα από την κοινωνία παιδιά της απόκληρης κοινότητάς του θα δώσουν τη μάχη να ανατρέψουν τα δεδομένα που τα έχουν καταδικάσει να βρίσκονται στο περιθώριο. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο απλό ή τόσο σύνθετο. Η ζωή βαδίζει ανάμεσα σε κυλιόμενες πέτρες.
 
Ο ήρωας Τζένεσις Ποτίνι, δοσμένος εξαιρετικά από τον Κλιφ Κέρτις σε μια ερμηνεία που δίνει στο φιλμ το κέντρο βάρους του, ένας άνθρωπος με μια ιδιοφυή λάμψη αλλά και βαθιά προβλήματα, δεν χάνει ποτέ την πολυπλοκότητά του κι ακριβώς αυτό είναι που τον κάνει συναρπαστικό. Ο όγκος και το παρουσιαστικό του κοντράρουν την απελπισία και τη μελαγχολία του, δηλαδή η θέση αντιστρέφει τη φύση του σε μια συνεχή πάλη. Μια κινηματογραφική ερμηνεία, ως ελεγχόμενο φυσικό φαινόμενο.
 
Το φιλμ δεν παύει να παραμένει από την αρχή ως το τέλος ένα αληθοφανές, δίχως καλλωπισμούς πορτρέτο, ενός ανθρώπου και μιας κοινότητας αφήνοντας ένα γλυκόπικρο διδακτικό μάθημα, για το πώς ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες η θέληση και το πάθος μπορούν να υπερνικήσουν τα περισσότερα εμπόδια.
 
Info
Είσοδος 3 ευρώ: άνεργοι / φοιτητές / νεανικό
4 ευρώ: μέλη ΚΛΑ
5 ευρώ: όλοι οι υπόλοιποι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.