«Το μαγικο βιβλιο» της Ποπης Δαμιανιδου

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην Ξάνθη

Το παραμύθι της κ. Πόπης Δαμιανίδου «Το μαγικό βιβλίο» πρόκειται να παρουσιάσει το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ στην Ξάνθη το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου. 

Η Πόπη Δαμιανίδου… 

Η Πόπη Δαμιανίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1980. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στον Καμπάνη, ένα χωριό του Κιλκίς. Το πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων δεν την κράτησε μακριά από τον πολύχρωμο κόσμο των παιδικών της ονείρων και ο πιο σίγουρος τρόπος να ταξιδεύει εκεί είναι τα παραμύθια. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με τη συγγραφή παραμυθιών και συγγραφή άρθρων στο προσωπικό της blog.

Ζει σε ένα χακί αερόστατο μαζί με έναν πορτοκαλί δράκο που τον λένε Μίνο και έναν μαϊμουδάκο με κέρατα που τον λένε Μίμο. Αυτό που αγαπάει περισσότερο απ’ όλα είναι να ζωγραφίζει κάθε μέρα όμορφες στιγμές και να βάζει τα παιδιά της να ζουν μέσα σε αυτές.

Ο δράκος του παραμυθιού υπάρχει. Είναι ένας λούτρινος πορτοκαλί δράκος, δώρο που έκανε ο μεγάλος της γιος στον μικρότερο, όταν εκείνος γεννήθηκε.

Με τη βοήθεια του παιδικού της φίλου, Άνεμου Βαρδαράκου, ταξιδεύει πάνω από βουνά και θάλασσες. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε τον άνεμο στα μαγουλάκια σας κοιτάξτε ψηλά στον ουρανό… Και πού ξέρετε, ίσως και να δείτε το αερόστατό της… 

…και το μαγικό βιβλίο 

Το μήνυμα ότι την ελπίδα δεν πρέπει ποτέ να την εγκαταλείπουμε γιατί ούτε και η ελπίδα μας εγκαταλείπει, στέλνει η Πόπη Δαμιανίδου με το παραμύθι της «Το μαγικό βιβλίο» που κυκλοφορεί με εικονογράφηση της Πόπης Αυγουστάκη από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το ιδιαίτερο παραμύθι ένας πορτοκαλί δράκος, ο οποίος κάνει δώρο ένα μαγικό βιβλίο σε μια μανούλα που έχει ανάγκη να ελπίζει για το παιδάκι της. Η μανούλα γίνεται χάδι και πείσμα για τις υπόλοιπες μανούλες, αλλά το κυριότερο γίνεται μια αγκαλιά που αλαφρώνει τον πόνο των παιδιών στο προαύλιο ενός νοσοκομείου…

Το μαγικό βιβλίο είναι το κίνητρο που χρειαζόμαστε εμείς οι μεγάλοι για να βγούμε νικητές μέσα από κάθε μάχη, ακόμη κι όταν φαίνεται χαμένη. Ή μήπως το κίνητρο είναι τα ίδια τα παιδιά και η αγάπη προς αυτά;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.