Το «LEBENSRAUM» του Θαναση Τριαριδη στη σκηνη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Με τους Ηρακλή Τζαφέτα και Θάλεια Χαραρά

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής φιλοξενεί στη σκηνή του την παραγωγή του Κέντρου Θεάτρου, Χορού +Πλην με το έργο του Θανάση Τριαρίδη «LEBENSRAUM». Θα δοθούν τρεις παραστάσεις Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 9.00 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μία άδεια σκηνή θεάτρου συναντιούνται δύο άνθρωποι. Ο χειριστής του πειράματος και το πειραματόζωο. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, ο χειριστής του πειράματος και ο αποδέκτης. Ο όρος «πειραματόζωο» θυμίζει ποντίκι. Το πείραμα ξεκινά και λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια των θεατών. Τα όρια τα ορίζει το Ιερό Βιβλίο, το ερωτηματολόγιο. Άλλωστε αυτό είναι η Δημοκρατία, ένα ερωτηματολόγιο που φτιάχνουμε εμείς και εσείς απαντάτε και την διαμορφώνετε όπως θέλετε. Είναι τόσο απλό, την φτιάχνεις και σε φτιάχνει, σαν το αβγό του Κολόμβου.

Ποια είναι τα όρια της λογικής και της ηθικής όταν αυτό που βλέπεις παύει να είναι θέατρο; Πώς ορίζεται η ηθική όταν η αμοιβή σου εξαρτάται από την παραμονή σου στο πείραμα; Πότε ένα αστείο γεννά την μεγαλύτερη βία; Στο τέλος του πειράματος θα χειροκροτήσεις ως θεατής ή θα αντιδράσεις ως πειραματόζωο; 

Η ευθύνη για ό,τι συμβεί είναι αποκλειστικά δική σας. Οφείλουμε ωστόσο, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τίποτα από αυτό που θα δείτε και θα ακούσετε δεν είναι προσωπικό. Σε ένα μήνα ή ένα χρόνο, μπορεί να συναντηθούμε ξανά, σε ένα μαγαζί ή σε μία δημόσια υπηρεσία ας πούμε, εμείς δεν θα σας γνωρίσουμε. 

LEBENSRAUM: Γερμανική λέξη, σημαίνει ζωτικός χώρος. Ως πολιτικός όρος χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους Ναζί και τον Χίτλερ. Ένα κράτος έχει το δικαίωμα να προσαρτήσει τα εδάφη που του χρειάζονται για να αναπτυχθεί.

Οι συντελεστές

  • Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
  • Σκηνοθεσία: Ηρακλής Τζαφέτας, Θάλεια Χαραρά
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλλιόπη Λαγγούρα
  • Φωτογράφιση: Γιάννης Χατζηαντωνίου
  • Κινηματογράφιση τρέιλερ: Δημήτρης Βάλλας
  • Σχεδιασμός αφίσας: Νανώ Κατσανούλα
  • Στο ρόλο του Γ: Ηρακλής Τζαφέτας
  • Στο ρόλο της Σ: Θάλεια Χαραρά

Info

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-komotinis-lebensraum/

Πληροφορίες στο τηλ. 2531037770.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.