Το κουαρτετο του Λακη Τζιμκα αυριο στο «Μαρμελαδα Wine Bar»

«Ποδαρικό» για το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε εν συνόλω - Απογεύματα Βινυλίου, Dj sets και διακεκριμένα σχήματα της jazz και swing μουσικής σκηνής το τελευταίο τρίμηνο του 2016

Το πρόγραμμα των μουσικών του εκδηλώσεων έως και το τέλος του 2016 ανακοίνωσε το Μαρμελάδα Wine Bar, παρουσιάζοντας ένα αξιοζήλευτό και πρωτότυπο για τα μουσικά δρώμενα της πόλης πρόγραμμα, στο οποίο πρωτοστατεί η jazz, η εναλλακτική αλλά και η swing μουσική.
 
Η αρχή γίνεται την προσεχή Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου με το τζαζ κουαρτέτο, αποτελούμενο από τρία εκ των σημαντικότερων ονομάτων του είδους στην χώρα μας, ήτοι τους Λάκη Τζίμκα στο ηλεκτρικό μπάσο, Μάκη Στεφανίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Νίκο Βαριαμίδη στα τύμπανα και Γεωργία Παπαδοπούλου στη φωνή.
 
Ένα δυναμικό σχήμα με πολλές εμφανίσεις σε κλαμπς και φεστιβάλ (Mylos, Sani Jazz 2006,) αλλά και συνεργασίες με σημαντικούς μουσικούς όπως Chuck Manning και Sheila Jordan, που κινείται στο χώρο της modal και contemporary jazz, με κύριο χαρακτηριστικό τους τη σύγχρονη μελωδική jazz με προσωπικό ήχο και επιρροές από Coltrane, Davis, Mingus, Jarrett, Coleman, Shorter, κ.ά. 

Απογεύματα Βινυλίου και Les Enfants de Pigalle 

Οι επόμενες δύο Πέμπτες του Οκτωβρίου είναι αφιερωμένες στο βινίλιο, το οποίο επαναφέρει η «Μαρμελάδα», πραγματοποιώντας απογεύματα Βινυλίου, από τις 4 το μεσημέρι και έπειτα αλλά και την DJ Miss Take στα decks.
 
Την τελευταία Πέμπτη του Οκτωβρίου, οι Les Enfants de Pigalle και ο Γάλλος τραγουδιστής τους Remi Cavat, υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα μοντέρνο αλλά και αυθεντικό γαλλικό ταξίδι, αναβιώνοντας Electric Swing, Alternative Musette, με δικά τους τραγούδια αλλά και παλιά γνωστά τραγούδια απο την Edith Piaf, Yann Tiersen (Amelie) καθώς και άλλα από το Παρισιά-νικο ρεπερτόριο. 

Giannis Oikonomidis Dueto και Disco House Beats από τον DJ Tomek τον Νοέμβριο 

Ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Δημήτρης Αγγελάκης και ο Φίλιππος Κωσταβέλης, στην τρομπέτα και το πιάνο αντίστοιχα, «προσγειώνονται» στην σκηνή της «Μαρμελάδας» στις 17 Νοεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στα Dj sessions της «Μαρμελάδας» να «ανοίξουν» και να «κλείσουν» τον μήνα. Ο Dj Tomek στις 10 Νοεμβρίου, υπόσχεται μία βραδιά γεμάτη jazzy και disco house beats, ενώ τα απογεύματα βινυλίου με την Miss Take συνεχίζονται τόσο στις 3 όσο και στις 24 του μήνα, για να ακολουθήσουν και τα απογεύματα του Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα 1, 8 και 24 Δεεμβρίου. 

Dimitris Angelakis Trio και Xmas Party για τον τελευταίο μήνα του χρόνου 

Το live με το οποίο η «Μαρμελάδα» ολοκληρώνει το πρόγραμμα του 2016 περιλαμβάνει τους Dimitris Angelakis Trio, ήτοι τον Δημήτρη Αγγελάκη, έναν από τους σπουδαιότερους βιμπραφωνίστες της χώρας, τον μπασίστα Περικλή Τριβόλη και τον Δημήτρη Κλώνη στα τύμπανα, στις 15 του Δεκέμβρη, ενώ η τελευταία «γιορτή» είναι και η χριστουγεννιάτικη, στις 25 Δεκεμβρίου, με τον Dj Tomek να επιστρέφει στα decks.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.