Το κινηματογραφικου μενου της εβδομαδας

«Doctor Strange» και «Σνόουντεν» οι προτεινόμενες ταινίες της εβδομάδας

Πλήρως ανανεωμένο είναι αυτή την εβδομάδα το κινηματογραφικό μενού στα Odeon Kosmopolis. Μοναδική ταινία που συνεχίζει τις προβολές της είναι η ταινία «Ο λογιστής» με τον Μπεν Άφλεκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις νέες κυκλοφορίες κάνουν την εμφάνισή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων από τα studio της Dreamworks, «Οι ευχούληδες» όπως επίσης και η περιπέτεια «Βίαιη δικαιοσύνη».
 
Στο είδος των περιπετειών, αυτή τη φορά όμως φαντασίας, ανήκει και η ταινία «Doctor Strange» η νέα μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ήρωα της Marvell με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Επίσης αυτή την εβδομάδα θα προβάλλονται οι ταινίες δύο καταξιωμένων σκηνοθετών. Ο λόγος για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ με την ταινία «Julieta» και τον Όλιβερ Στόουν με την ταινία «Σνόουντεν». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Οι ευχούληδες

Η Πόπι, η αισιόδοξη αρχηγός των Ευχούληδων, και ο διαμετρικά αντίθετός της χαρακτήρας, ο Μπραντς, θα πρέπει να επιβιβαστούν σε μια περιπέτεια που θα τους ταξιδέψει μακριά από τον μοναδικό κόσμο που γνώριζαν μέχρι σήμερα.
 
Σνόουντεν

Όλα ξεκίνησαν με ένα ανώνυμο e-mail: «Είμαι προϊστάμενο στέλεχος της intelligence». Αυτό που ακολούθησε ήταν η πιο θεαματική διαρροή πληροφοριών, από έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ένας 29χρονος, διάνοια στα κομπιούτερ, που εργάζεται στην εθνική υπηρεσία ασφάλειας των ΗΠΑ και σοκάρει τους πάντες αποκαλύπτοντας την ομπρέλα παρακολούθησης της κυβέρνησης σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτά που λέει αναστατώνουν όλες τις κυβερνήσεις και ανοίγουν έναν δημόσιο διάλογο πάνω στους κινδύνους της παρακολούθησης και της παραβίασης της ιδιωτικής μας ζωής.
 
Βίαιη δικαιοσύνη

Όταν ο ναρκομανής φίλος της την παγιδεύει ότι λήστεψε μια περιουσία από καρτέλ, η 18χρονη Λίντια βρίσκεται κυνηγημένη, με μονάχα έναν σύμμαχο σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι ο πατέρας της, ο Τζον Λινκ, αποτυχημένος σε αυτή του την ιδιότητα, αλλά και μέθυσος, ναρκομανής, μηχανόβιος, παράνομος και έγκλειστος σε κάτεργα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά τώρα είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να πειράξει το κοριτσάκι του, και για μία φορά στη ζωή του να κάνει το σωστό.
 
Doctor Strange
 
Ο κορυφαίος νευροχειρουργός του κόσμου, ο ευφυής αλλά αλαζόνας Στίβεν Στρέιντζ, τραυματίζεται σε ατύχημα και βλέπει την καριέρα του να καταρρέει. Τότε, ξεκινάει ένα ταξίδι στο άγνωστο για να μπορέσει να θεραπευτεί και έρχεται σε επαφή με τον Αρχαίο, έναν μάγο που τον παίρνει κάτω από τα φτερά του και του μαθαίνει τα πάντα για τις πολεμικές τέχνες. Πλέον, ο Δρ Στρέιντζ είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον κόσμο από το κακό.
 
Julieta
 
Η Χουλιέτα ζει με την κόρη της, Αντία. Και οι δύο υποφέρουν σιωπηλά για την απώλεια του άνδρα της Χουλιέτα και πατέρα της Αντία, μερικές φορές όμως η θλίψη δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά -τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Όταν η Άντια κλείσει τα 18, θα εγκαταλείψει τη μητέρα της χωρίς καμία εξήγηση και η Χουλιέτα θα ξεκινήσει να την αναζητά με κάθε δυνατό τρόπο. Το μόνο που θα ανακαλύψει είναι το πόσο λίγο γνωρίζει την ίδια της την κόρη.
 
Ο λογιστής
 
Ο Κρίστιαν Γουλφ είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς, παρά με τους ανθρώπους. Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ, αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια λογιστική υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Μόνο Σάββατο και Κυριακή 

Ο Πιτ και ο δράκος του

Ο Πιτ, ένα ορφανό αγόρι, το σκάει μακριά σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη παρέα με τον αγαπημένο του φίλο, έναν αξιαγάπητο και μερικές φορές αόρατο δράκο, τον Έλιοτ. Όλα πάνε καλά για τους δυο τους, έως τη στιγμή που οι πλάκες του Έλιοτ βάζουν σε μπελάδες τον Πιτ.
 
Πελαργοί

Οι πελαργοί κάποτε παραδίδανε τα μωρά. Τώρα, δουλειά τους είναι η παράδοση πακέτων για το γιγάντιο παγκόσμιο δίκτυο Cornerstore.com. Ο Τζούνιορ, ο κορυφαίος πελαργός της εταιρίας, πρόκειται να πάρει προαγωγή, όταν από λάθος ενεργοποιεί τη μηχανή κατασκευής μωρών, βγάζοντας ένα αξιαγάπητο, όσο και παράνομο μωρό κοριτσάκι. Απεγνωσμένος να παραδώσει τον μπελά πριν το μάθει το αφεντικό, ο Τζούνιορ και ο φίλος του, Τούλιπ, ο μοναδικός άνθρωπος στην περιοχή, ξεκινούν μια κούρσα για να κάνουν την πρώτη τους ποτέ παράδοση μωρού.
 
Ψάχνοντας την Ντόρι
 
Έξι μήνες έχουν περάσει από τη διάσωση του μικρούλη Νέμο. Η ηρωίδα αυτής της περιπέτειας, η αμνησιακή Ντόρι, ζει ήσυχα ανάμεσα στα άλλα ψαράκια κλόουν. Σε μια επίσκεψη του σχολείου της πλάι στον Νέμο για να δουν ψάρια που αποδημούν, αισθάνεται νοσταλγία για το δικό της σπίτι και μαζί της έρχονται παιδικές μνήμες. Θυμάται κάτι για ένα κόσμημα του Μοντερέι στην Καλιφόρνια. Μαζί με τον Νέμο και τον Μάρλιν, ξεκινάει το δύσκολο ταξίδι για να βρει την οικογένεια της και μαζί καταλήγουν στο ινστιτούτο θαλάσσιας ζωής της ακτής Μοντερέι, όπου συναντούν τον Μπέιλι, μια λευκή φάλαινα, την Ντέστινι, μια φάλαινα καρχαρία και το χταπόδι Χανκ, οι οποίοι γίνονται οι οδηγοί της Ντόρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.