Το κινηματογραφικο μενου της εβδομαδας
Τρεις νέες ταινίες περιλαμβάνει για αυτή την εβδομάδα το κινηματογραφικό μενού στo Odeon Kosmpopolis. Η πρώτη είναι η ταινία «Οι θεοί της Αιγύπτου» μία περιπέτεια που φέρει την υπογραφή του ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Άλεξ Πρόγιας. Η δεύτερη αποτελεί είναι η ταινία «Πρακτοράντζα» με τους Sacha Baron Cohen και Mark Strong στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η τρίτη είναι μια δραματική ταινία υπό τον τίτλο «Το ξύπνημα της άνοιξης» με τον Κωνσταντίνο Γιάνναρη να υπογράφει τη σκηνοθεσία.
Παράλληλα συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η προβολή της ταινίας «Deadpool», του πιο αντισυμβατικού ήρωα του σύμπαντος της Marvel αλλά και η ρομαντική κομεντί «Μια αγκαλιά στην άκρη του κόσμου» με τον βραβευμένο με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τέλος για μικρούς και μεγάλους φίλους του κινηματογράφου θα προβάλλονται το σαββατοκύριακο η ταινία «Αλαντίν: Οι νέες περιπέτειες » υπό γαλλική «ματιά» και η ταινία αanimation «Κοκοράκι: Ο ήρωας της φάρμας».
Αναλυτικά το κινηματογραφικό πρόγραμμα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει:
Οι θεοί της Αιγύπτου
Σε αυτήν την εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης που βασίζεται στην κλασική αιγυπτιακή μυθολογία, η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ο θνητός ήρωας Μπεκ (Μπρέντον Θουάιτς) ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Χόρους (Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου) σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ (Τζέραρντ Μπάτλερ), τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει υφαρπάξει τον θρόνο της Αιγύπτου, βουτώντας την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία στο χάος και τις διαμάχες. Καθώς η αγωνιώδης μάχη τους εναντίον του Σετ και των πολεμιστών του τούς φέρνει στην μετά θάνατον ζωή και τα ουράνια, ο θεός και ο θνητός πρέπει να περάσουν δοκιμασίες κουράγιου και αυτοθυσίας αν θέλουν να ελπίζουν σε επικράτηση στην επική τελική σύγκρουση.
Το ξύπνημα της άνοιξης
Μια οπλισμένη συμμορία εφήβων ξεσπά στη ραστώνη των νοτίων προαστίων της Αθήνας, κάνοντας «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» μια σύγχρονη εκδοχή του «Bonnie and Clyde». Γύρω και μέσα τους, ένα μωσαϊκό εφηβικού έρωτα, αποτυχημένων οικογενειακών σχέσεων και νεανικού μηδενισμού, χτίζεται με φόντο μια πόλη που αργοπεθαίνει υπό το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.
Deadpool
Βασισμένο στον πιο αντισυμβατικό αντι-ήρωα των Marvel Comics, το «Deadpool» αφηγείται την ιστορία του Ουέιντ Ουίλσον, ενός πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρου, ο οποίος, μετά από ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα που του δίνει την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα, υιοθετεί το alter ego Deadpool. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, ο Deadpool κυνηγά τον άνδρα που σχεδόν κατέστρεψε τη ζωή του.
Πρακτοράντζα
Ένας Βρετανός πράκτορας (Mark Strong) ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή που του έχουν αναθέσει. Για κακή του τύχη, όμως, είναι αναγκασμένος να πάρει μαζί τον, εδώ και πολλά χρόνια, χαμένο αδερφό του (Sacha Baron Cohen), ο οποίος είναι φανατικός χουλιγκάνος και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός των βρετανικών γηπέδων. Θα φέρει τελικά εις πέρας την αποστολή του ή το παρασιτικό και παραβατικό στοιχείο που τον συνοδεύει θα τα κάνει όλα μαντάρα;
Μια αγκαλιά στην άκρη του κόσμου
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν συνεργάζεται με τον εμβληματικό σκηνοθέτη του “Ένας Άνδρας και Μία Γυναίκα” για μια ρομαντική κωμωδία που ταξιδεύει στην εξωτική Ινδία για να διηγηθεί την ιστορία ενός άνδρα που δεν δίνει δεκάρα για τίποτα πέρα από τη δουλειά του – μέχρι που γνωρίζει μια γυναίκα. Ο Αντουάν θυμίζει τους ήρωες των ταινιών, για τις οποίες γράφει μουσική.
Είναι χαριτωμένος, είναι επιτυχημένος και περνά τη ζωή του με χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση. Όταν φεύγει για την Ινδία για να δουλέψει σε μια πολύ πρωτότυπη εκδοχή του “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”, συναντά την Άννα, μία γυναίκα που δεν του μοιάζει σε τίποτα, αλλά τον ελκύει περισσότερο από όλες τις άλλες γυναίκες που έχει γνωρίσει. Μαζί, θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια…
Μόνο σήμερα και αύριο
Αλαντίν: Οι νέες περιπέτειες
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σαμ και ο καλύτερος του φίλος Χαλίντ μεταμφιέζονται σε Άγιους Βασίληδες για να κλέψουν ό,τι μπορούν από ένα εμπορικό κέντρο. Ο Σαμ όμως πέφτει πάνω σε κάτι παιδιά που δεν τον αφήνουν ήσυχο και αναγκάζεται να τους πει την ιστορία του Αλαντίν, τουλάχιστον τη δική του εκδοχή. Μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου, ο Σαμ ξεκινάει ένα ταξίδι από τη Βαγδάτη, όπου ο λαός υποφέρει από την τυραννία του φοβερού Βεζίρη. Θα μπορέσει ο νεαρός κλέφτης Αλαντίν, με τη βοήθεια του τζίνι, να χαλάσει τα διαβολικά σχέδια του Βεζίρη, να σώσει τον Χαλίντ και να κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Σάλια;
Κοκοράκι: Ο ήρωας της φάρμας
Όταν γεννήθηκε ο Ρόκι ήταν ένα αδύναμο κοτοπουλάκι. Αλλά όταν ο κακός μεγάλό-αγρότης της περιοχής απειλεί να καταστρέψει το σπίτι και την οικογένεια του, ο Ρόκι θα πρέπει να μεταμορφωθεί από ένα συνεσταλμένο, νεαρό “κοτόπουλο”» σε ένα γενναίο κόκορα. Ο Ρόκι και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια που θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως δεν πρέπει να κρίνουμε τίποτα από το μέγεθός του.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
